BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Учениците от 5 до 12 клас в община В. Търново се връщат от утре в училище

вторник, 23 Ное., 2021, 14:22ч.

Teenage Student Studying Hard

Учениците от 5 до 12 клас в община Велико Търново се връщат присъствено в училищата по предварително зададен график още от утре, 24 ноември. Това е в резултат от спада в средната заболеваемост, който към днешна дата на 14-дневна база е 491 на 100 хил. души. Училищата от общината днес трябва да подготвят своите графици за присъствено обучение на 50% от паралелките от 5 до 12 клас. Предложенията на директорите ще бъдат представени в Регионалното управление на образованието, където ще се обобщят и изпратят до образователното министерство, за да се изготви заповед за присъствено обучение на ротационен принцип”, поясни Розалия Личева, началник на РУО-В. Търново.

От този понеделник и учениците в общините Г. Оряховица и Лясковец учат ротационно по график. В общините Сухиндол и Стражица заболеваемостта е под 250 на 100 хил. души. В Сухиндол всички ученици вече учат присъствено, а в Стражица се създава организация от утре също всички да се върнат в класните стаи. Следи се заболеваемостта в Златарица, където тя е 277 на 100 хил. души.

В общините, където заболеваемостта е между 250 и 500 на 100 хил. души, обучението на учениците в начален етап продължава присъствено, при тестване на децата, чиито родители са дали съгласие за това с подписана декларация, припомни Личева. Тя добави, че над 50% от децата от 1 до 4 клас в много от училищата от област В. Търново са присъствено.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!