BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Умка – бялото мече“ представя естонски дует на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021

Селекцията на Куклен театър „ВЕСЕЛ“ включва още един чуждестранен спектакъл. В програмата на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021 ще се играе спектакълът „Умка – бялото мече“ на 21 август от 11,00 часа на откритата сцена „Арт лято“ в парк „Асеневци“ до Художествената галерия „Борис Денев“ във Велико Търново.

Почитателите на кукления театър ще се срещнат с вече познатите им талантливи актриси Ирина Маряпуу и София Буланова, които представиха в рамките на театралния форум поетичния спектакъл „Легенда за Снежното момиче“. Артистичният дует участва в „Умка – бялото мече“ – спектакъл на театър „Проект“ от гр. Кохтла-Ярве, Естония.

От далечни времена хората и белите мечки живеят във вражда. Може би, за да се сприятелят и да заживеят в мир, е нужно просто да се опознаят по-добре?

Организаторите на театралния фестивал ще представят изложбата базар с рисунките, вдъхновени от играните на фестивала спектакли. Те ще бъдат изложени до откритата сцена „Арт лято“, а събраните средства от продажбите на детските творби ще бъдат дарени на фондация „Искам бебе“.

Зрителите ще попълнят и своите анкетни листи, където ще посочат любимото си представление от третото издание на „Лято, кукли и приятели“ 2021. На закриването на феста ще бъде обявен спектакълът, който получава наградата на публиката.

Международният театрален форум е организиран от Куклен театър „ВЕСЕЛ“ с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Фестивалът „Лято, кукли и приятели“ 2021 е част от културния календар на старата столица.

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!