BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ул. „Любен Каравелов“ край пазара става двупопосочна

20220201_150525

Улица „Любен Каравелов“ в центъра на Велико Търново се отваря за двупосочно движение в района край централния пазар – от кръстовището с бул. „Никола Габровски“ до пресечката с ул. „Тодор Балина“.

Целта е да се осигури още един алтернативен маршрут за автомобилите заради затворения за смяна на ВиК-мрежата булевард „България в участъка от Съдебната палата до връзката на ул. „Тодор Балина“ с ул. „Любен Каравелов“.

Двупосочната организация на движение налага временна забрана за паркиране и престой на автомобилите в гореописания участък на ул. „Любен Каравелов“, включително се премахва платената зона край CBA.

Организацията на движение важи до 4 март 2022 година или до приключване на строително-монтажните работи.

0001

Община Велико Търново припомня, че са въведени временни промени в маршрута на градските автобусни линии №2, 4, 5, 9, 40 и 110:

–          в посока от Съдебната палата към спирка „Беляковско шосе“ автобусите пътуват по бул. „Никола Габровски“, улица „Ниш“ (покрай МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“) и оттам ще се включват по булевард „България“.

В този период е преустановено обслужването на спирка „Европейски център“. Забранено е спирането и паркирането на МПС по улица „Ниш“ (двупосочно);

–          в посока от спирка „Беляковско шосе“ към спирка „Кооперативен пазар“ автобусите пътуват по бул. „България“, ул. „Тодор Балина“, Стадиона, ул. „Славянска“ и булевард „Никола Габровски“.

Създадена е временна автобусна спирка пред Северния вход на Стадион „Ивайло“. Не се обслужват спирки „Горско стопанство“ и „Европейски център“.

В останалата част маршрутите не са променени променят.

За улесняване на движението на градския транспорт е забранено движението на МПС по ул. „Тодор Балина“ в участъка от кръстовището с ул. „Йоновка“ към бул. „България“. Обходният маршрут е от ул. „Йоновка“ към ул. „Баба Мота“, ул. „Ниш“ и към бул. „България“.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!