BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Украинските деца в Свищов имат възможност да посещават и занятия по спортни дейности

От днес украинските деца, настанени в Свищов, ще имат възможност да посещават занятия по спортни дейности в Спортен карате клуб „Академик“ – Свищов. Възможността подрастващите да спортуват организирано и за здраве е по инициатива на собственика на клуба сенпай Митко Божанов, и се реализира със съдействието на Община Свищов. Спортните дейности, под формата на упражнения и игри, ще се провеждат всеки вторник и четвъртък от 14.30 до 15.30 часа и ще продължат докато децата имат необходимост и интерес към тях. В момента 19 деца са заявили желание да посещават часовете, а ако интересът се повиши и децата станат повече, ще бъдат разделени на две групи.

Митко Божанов сподели, че след като е разбрал, че децата идват да учат български език в същата сграда, където се намира и спортната зала на ръководения от него карате клуб „Академик“, той е взел решение да предложи и спортни занимания на украинските деца, като по този начин даде своя принос, и бъде полезен. Освен че е треньор по кикбокс и карате, Митко Божанов е и студент последна година, в специалност с „Физическо възпитание“ към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!