BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тренировките по шахмат в Павликени продължават за шеста година

152285738_250786973335433_7098279797805696074_n


Вече шеста поредна година децата на Павликени имат възможност да се обучават на шах, както и да се състезават в турнирите, организирани на територията на Общината. Треньорите на ШК „Маринополци” Цвета Галунова и Даян Нинов провеждат тренировки в местните училища и градини през цялата календарна година.

През 2021 г. тренировки по шахмат се провеждаха без прекъсване в училище ОУ „Бачо Киро”, ДГ „Слънце” и ДГ „Вяра, надежда, любов”. Лятото чрез МКБППМН към Община Павликени занятия се провеждаха в сградата на Общината и бяха безплатни за децата. Комисията подпомага тренировъчния процес и през останалото време от годината. От началото на октомври стартират групите в училищата и градините, където всяко павликенско дете може да се запознае с тайните на древната игра и да се подготви за шахматни изяви. Участниците в школата по шах получават безплатни екипи и подаръци, изпращат им се допълнителни материали за работа, а част от тренировките се провеждат в онлайн среда.

244367463_304059977719264_2778784141068705426_n

„Много се радваме, че срещаме огромно съдействие от страна на МКБППМН в лицето на нейния секретар Георги Филипов, ОУ „Бачо Киро” в лицето на директорката Петя Неделчева, директорите на ДГ „Слънце” и ДГ „Вяра, надежда, любов” Грета Георгиева и Евгения Живкова, както и не на последно място на кмета на Община Павликени инж. Емануил Манолов. Неуморимите ни общи усилия доведоха до значими успехи за децата на Общината, а всяка година над 70 деца се запознават с интелектуалния спорт. В момента събираме групите за новата учебна година, които стартират до броени дни. Всички деца са добре дошли! Вярваме, че шахматът изгражда изключително полезни качества и умения у децата, развива тяхното мислене, способност за концентрация, дисциплина и има ползотворно влияние върху тяхното цялостно развитие като личности”, заявиха Цвета Галунова и Даян Нинов.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!