BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Състезатели от 4 държави идват в Горна Оряховица за Международния турнир по борба „Никола Петров”

Afich_Nikola_Petrov_Turnir_13_14_2019_modified

Близо 180 състезатели от 4 държави ще се включат в Международния турнир по борба „Никола Петров“. Състезанието, чийто домакин е Горна Оряховица е посветено на 146-годишнината от рождението на първия българин световен шампион. Турнирът ще се проведе в навечерието на рождения ден на Никола Петров – 19 декември и за втора поредна година ще има международно участие. Към отборите от Румъния и Северна Македония, които участваха и миналата година, се присъединяват два турски отбора от Люлебургаз и Одрин. Очакват се и 30-35 български клуба, като общият брой на състезателите ще бъде около 170-180.Турнирът е за млади състезатели, родени 2007 – 2009 г. Започва на 13 декември с кантар в 18.00 часа.

Началото на схватките е от 9.00 часа на 14 декември. Официалното откриване е в 11.00 часа, а веднага след това турнирът продължава с репешажи и финални схватки. За победителите ще има купи, медали и тениски от Клуба по борба. Ще бъдат връчени също така купи за най-техничен и най-резултатен състезатели, а най-добрият борец на турнира ще получи и най-голямото отличие – приза „Никола Петров”. Миналата година призът остана в Горна Оряховица. Спечели го Мартин Милев, а купите за най-техничен и най-резултатен борец заминаха за Румъния и Македония.

Освен на годишнината от рождението на Никола Петров, турнирът е посветен и 46 г. от откриването на спортната зала, която носи неговото име. Организира се от Клуба по борба „Локомотив, Община Горна Оряховица и Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!