BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Създателка на певческия хор в Плаково навърши 100 години

четвъртък, 10 юни, 2021, 08:32ч.

IMG_8344

Своята 100-годишнина отпразнува Рада Цонева от с. Плаково, която е сред основателите на Певчески хор за обработен фолклор „Минчо Стоев“ към Читалище „Просвета 1873“. Своя вековен юбилей тя посрещна в Дома за стари хора „Св. Иван Рилски“ в с. Балван, където живее от година и половина.

В родното си село Плаково Рада Цонева е сред уважаваните културни дейци. В хора е била певица от 1953 до 2006 г.

На своя личен празник столетницата отново запя любима народна песен и пожела на всички да бъдат здрави, учтиви и да се обичат. Развълнувана, тя сподели пред гостите, че в живота си не се е скарала с никого и е била уважавана, което е рецептата ѝ за дълголетие.

В празничния ден Рада Цонева бе изненадана от директора на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова, която я поздрави от името на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов, поднесе й личната си признателност, пожела й здраве и благоденствие. Росица Димитрова благодари също на екипа на Дома за грижите и подкрепата, които осигуряват на всички потребители, за да имат спокойни старини и да се чувстват уютно.

Сред гостите, които поздравиха столетницата, бяха още Петя Кънчева – кметски наместник на с. Плаково и Недьо Георгиев – кмет на с. Балван.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!