BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

СУ „Емилиян Станев“ стана на 40 години

Отбелязаха годишнината с тържествен концерт

Най-голямото училище в областта СУ „Емилиян Станев“, стана на 40 години. Годишнината беше отбелязана със специален концерт в обновената актова зала на училището. На тържеството се събраха бивши и настоящи възпитаници на училището, които видяха на живо изпълненията на „Джуниър бенд“ с диригент Йордан Цветанов.

Към всички се обърна и директорът на училището Кина Котларска, която подчерта, че 40% от учителите вече са под 35 години. По думите й СУ „Емилиян Станев“ се е утвърдило като едно от най-добрите в страната.

„Изключително голяма чест и отговорност е да съм директор на СУ „Емилиян Станев“. Аз никога не съм искала да бъда директор на друго училище, исках да бъда директор точно на това. И го чувствам като свое и се радвам, че заедно с вас изминахме дълъг и труден път в тези последни 10 години. Училищата са като хората – имат своите силни моменти, своите трудни моменти, възходи и падения. Аз се радвам, че ние успяхме за последните 10 г. да изкачим още едно стъпало и днес училище „Емилиян Станев“ да е сред най-добрите не само във Велико Търново, а в страната“, каза директорът на училището Кина Котларска. Тя сподели и за своя идея, която възнамерява да реализира в двора на училището.

„40 г. са и много, и малко. Това е прекрасна възраст и ние, които сме по-стари, ще кажем, че това е страхотно. По-младите нека не се ужасяват от цифрата, а да помнят, че на 40 г. човек знае много, може много и може не само да мечтае, а има време да осъществи мечтите си. Аз мечтая да имаме училище, в което всички – и учители, и ученици, да идват с радост и да дават най-доброто от себе си. А като директор си мечтая, докато приключи кариерата ми, да направим амфитеатър в южния двор“, допълни Кина Котларска.

На тържеството присъства и първият директор на училището г-жа Гинка Стефанова. На нея се паднала задачата да изгради първия колектив от учители и да приеме първите ученици. По думите й тогава е имало голям ентусиазъм сред учителите. Тя изрази благодарност към архитектите, които са дали образа на сградата, към строителите и своите заместници, както и към всички следващи директори, сред които и покойният вече Христо Казаков. Гинка Стефанова благодари и на настоящето ръководство за успехите през годините.

На тържеството присъстваха директорът на РУО инж. Розалия Личева, директорът на РБ „П. Р. Славейков“ Калина Иванова и заместник-директорът на библиотеката Иван Александров.

Михаил МИХАЛЕВ

Сн. СУ „Ем. Станев“

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!