BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стягат Първия фестивал на рибената чорба в Бяла черква

БЯЛА ЧЕРКВА КАНИ НА ДЕБЮТНОТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛ НА РИБЕНАТА ЧОРБА. Събитието ще се проведе на 19 юни край моста на река Росица. Организаторите са подготвили множество атракции и забавления, вдъхновени от темата за въдичарството. В рамките на инициативата ще се даде поле за изява на майсторите на рибена чорба, рибни изделия и дори сладки десерти. Градусът на настроението, създадено от участниците в забавната програма, ще се подсили и от конкурсите за най-пивка домашна ракия и най-благо вино.

По време на фестивала местни производители и занаятчии ще представят своята продукция. Специално за мероприятието петте музея на историческото градче ще отворят врати за свободно посещение от всички желаещи.

Ще бъдат наградени победителите в по-рано обявения през пролетта конкурс за хумористична поезия на теми „Риболов“, „Риба“ и „Рибена чорба”. Победителите ще бъдат отличени с грамота „Най-изкусен стихоплетец“ и „Най-изкусен млад стихоплетец“.

Празникът ще бъде открит в 8:00 часа със състезание по риболов. Малко по-късно фолклорна формация „Павликяни“ ще поведе хоротека, а в 14:00 часа сцената ще превземе рокгрупата „Флайт“.

Фестивалът на рибената чорба се организира от Фондация за организационно и обществено развитие с подкрепата на кметство Бяла черква, Народно читалище „Бачо Киро – 1869“ и Община Павликени.

Галина ГЕОРГИЕВА

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!