BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стражичани към Георги Бянов: „Вие сте единственият кандидат за кмет, който говори очи в очи с нас“

Приоритети от кампанията на независимия кандидат за кмет на Стражица Георги Бянов

„Образовани и здрави деца гарантират бъдещия просперитет на община Стражица, затова във фокуса на управленската ми програма са детските градини, училищата и прилежащите им спортни терени, както и ремонтът на Спортната зала“. Това каза на среща с ръководството и работниците на фирма „ПИМЕНС“ независимият кандидат за кмет на Стражица Георги Бянов. Служители на фирмата благодариха на досегашния заместник-кмет за изцяло обновените площадки за игра в двете детски градини и за цялостния ремонт на ДГ „Ангел Каралийчев“.

В следващия мандат предстои саниране и обновяване на ДГ „Сава Цонев“ в града, ще бъде подготвен проект и за детската градина в село Камен и в останалите населени места, в които има много деца, заяви Георги Бянов.

„Вие сте първият кандидат за кмет, който пита за проблемите ни и говори очи в очи с всеки от нас, останалите ни държаха политически речи и никой не попита какво искаме ние“, каза на независимия кандидат служителка на „ПИМЕНС“. Георги Бянов увери присъстващите на срещата, че ще продължи да търси възможност за пълното обновяване и облагородяване на градския парк чрез европейско финансиране в новия програмен период. Облагородени ще бъдат и останалите паркови и междублокови пространства в града, ще бъдат ремонтирани и изградени нови детски площадки не само в града, но и в населените места, за да могат децата спокойно да играят и спортуват. Ще бъдат осигурени средства за детско-юношеския футбол в града.

„Трябва да се справите с бездомните кучета и да продължи подобряването на инфраструктурата в Стражица“. Това казаха присъстващи на срещата с кандидата за кмет на общината, депутатите в последните два парламента Костадин Ангелов и Димитър Николов и кмета на Велико Търново Даниел Панов. Георги Бянов подчерта, че съвместно с експертите в общината ще продължи досегашната практика за изготвяне на качествени проекти по оперативните програми на Европейския съюз, за подобряване на инфраструктурата, тъй като тя е предпоставка за привличане на инвестиции в района и разкриване на нови работни места.

„Изграждането на приют за бездомните кучета е един от приоритетите ми, тъй като те са огромен проблем не само в града, но и в селата. Убеден съм, че той може да бъде решен в следващата бюджетна година“, каза Георги Бянов.

От неотложен ремонт се нуждаят църковните храмове в стражишките села Бряговица, Николаево и Нова Върбовка. Ако това не се случи до година-две, има опасност църквите да спрат да функционират и да бъдат затворени. Това каза йеромонах Димитрий по време на среща в село Бряговица с независимия кандидат за кмет. Храмът в населеното място има нужда от довършителни работи, а другите две църкви – от ремонт на покривите и подмяна на дограмата. Йеромонах Димитрий призна още, че църквата няма средства за нужните ремонтни дейности и не разполага със земи, от които да се издържа.

„Новият програмен период дава възможност на община Стражица да кандидатства с проекти по европейските програми и да осигури средства за ремонта на трите храма. Поемам ангажимент това да се случи и вярвам, че с общи усилия ще се справим, за да запазим тези средища на духовността. Така, както успяхме да обновим църквата „Рождество Богородично“ в Стражица“, заяви по време на срещата Георги Бянов.

Ремонт на пътищата, работни места и по-добри социални услуги поискаха от Георги Бянов жителите на стражишкото село Камен. Те благодариха за завършения ВиК проект в населеното място, а независимият кандидат за кмет се ангажира да продължи политиката си за подобряване условията на живот в селата, защото само така може да намалее сезонната миграция. „Много хора предпочитат да изкарват прехраната си в чужбина, а аз се ангажирам да направя всичко възможно те да намерят причина да се върнат и останат тук“, каза Георги Бянов.

Във Виноград независимият кандидат за кмет пое ангажимент да осигури доставка на лекарства до селото и да поднови народните носии за местното читалище, което е средище на духовността и традициите на населеното място. В Кесарево кандидатът за кмет на общината обсъди с местните жители предстоящата реализация на втория етап от смяната на канализационната мрежа в селото. Пред жителите на всички населени места Георги Бянов пое ангажимент да бъдат доставени още и подменени счупените съдове за смет и да бъде подобрено сметоизвозването. Със средства на общината ще бъдат ремонтирани и чакалните за пациенти в кабинетите на личните лекари по селата. Георги Бянов обеща на жителите на населените места, че веднъж седмично той и екипът му ще имат приемни във всяко село от общината, за да намират проблемите на хората бързо и адекватно решение и да продължи срещите си с тях очи в очи.

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!