BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Срокът за обход на преброителите се удължава до 10 октомври, над 50 на сто са преброените в областта

С решение на правителството срокът за обхода на преброителите при Преброяване 2021 се удължава до 10 октомври. Преброителите могат да посещават домакинствата, сградите и жилищата до 20.00 часа на този ден. Промяната се налага, тъй като удължаването на срока на онлайн преброяването до 30 септември и паралелното провеждане на изследването по двата метода създаде известни затруднения в организацията на процеса. Електронното преброяване приключва на 30 септември, а на територията на област Велико Търново електронно преброените лица към 28.09.2021 г. са 64 873. На терен са преброени 86 576 лица, а общо преброените са 151 449 жители на областта. Средният процент на преброени в нея е малко над 50%, а за страната 32%.

Удължаването на срока за преброяването ще осигури необходимото време преброителите да завършат дейностите си и да съберат цялата необходимата информация в изпълнение на европейското и националното законодателства.

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!