BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Смартрешения за развитие на туризма и образованието в условията на ковид предлагат в Професионалната гимназия по туризъм с нов проект по „Еразъм+“

Предизвикателствата, които пандемията постави пред всички хора на Земята, наложиха да се търсят нови решения при „новото нормално“. Образователните институции се изправиха пред съществени проблеми по отношение на нивото на ученическия интерес към онлайн ученето. Туристическият бранш се изправи пред фалит поради липса на туристи. За да отговорят на тези наболели проблеми, партньорите от Франция, Италия, Турция, Гърция, Сърбия и България се обединиха около идеята да създадат материали за онлайн обучението по туризъм и да подпомогнат популяризирането на местния туристически бранш чрез общ проект по европейската програма „Еразъм +“.

Целта, която обединява партньорите на проекта „Смарттуризъм“, е да популяризират местното културно наследство и в същото време да създадат модерна учебна среда. За да осъществят своите амбициозни цели, смесени екипи от участващите училища ще създадат колекция от видеофилми за туристически курорти, развлечения, туристически атракции и местната кухня. Целта тук е двупосочна. От една страна, ще се популяризират 6-те града на партньорите, но от друга – ще се създаде един полезен маркетингов инструмент за общностите им. Като добавена стойност към проекта партньорите очакват развитие на креативността и дигиталните компетенции у своите ученици, както и езиковите им умения.

Проектът стартира със среща във френския град Геранд, на която партньорите се договориха за разпределение на задачите и отговорностите, срокове за изпълнение и общи текущи проблеми. За българското училище в срещата взеха участие Валя Пилева, Поля Янкова и Стелиян Маджаров. Проектът предвижда мобилност за 25 ученици от Гимназията по туризъм, които трябва да се осъществят до юни 2023 година.


Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Тази публикация отразява само личните виждания на нейния автор и от комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в нея информация.

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!