BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Случаи на ковид още в три училища във В. Търново

неделя, 10 окт., 2021, 13:25ч.

corona

За периода 26.09.2021 – 09.10.2021 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 367,84 на 100 хил. души население (червена зона, съгласно Националния план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2).

През последното денонощие в област Велико Търново са диагностицирани 21 (двадесет и един) нови случаи на COVID-19.

Във връзка с регистрирани случаи на COVID-19 при: ученик от 2 клас в ОУ „Св. П. Евтимий“, ученик от 10 клас в ПМГ „В. Друмев“, ученик от 10 клас и ученик от 12 клас в ПГЕ „А. С. Попов“ – Велико Търново, под карантина са поставени контактните лица и са разпоредени противоепидемични мерки (почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в училищата, преминаване от присъствено обучение към обучение в електронна среда на карантинираните ученици за срока на карантината и др.).

По данни на Информационната система за борба срещу COVID-19 през последното денонощие не са регистрирани починали лица от област Велико Търново.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!