BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

РЗИ затвори 4 заведения във Велико Търново заради неспазсване на противоепидемичните мерки

Извършени са 101 проверки в обекти с обществено предназначение и в обекти, предоставящи услуги за населението. За установени нарушения са предприети следните административно-наказателни мерки – издадени са 4 заповеди за спиране експлоатацията на обекти и 2 предписания за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки; съставен е 1 акт за установяване на административно нарушение.
По инициатива на Районна прокуратура – Свищов са извършени 26 проверки, с които са обхванати общо 23 обекта. Резултатите от проверката показват, че в проверените обекти като цяло се спазват разпоредените от министъра на здравеопазването противоепидемични мерки.
В лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ на територията областта са осъществени 36 проверки по спазване на противоепидемичните мерки във връзка с епидемичната обстановка за COVID – 19 и са издадени 2 предписания.
Във връзка с организацията и провеждането на изпитите от Националното външно оценяване за 7-ми клас и държавните зрелостни изпити за 12-ти клас са издадени 50 броя предписания.
      Към 22.05.2020 г. с изследване за COVID – 19 са обхванати общо 210 души от персонала на 9 институции за предоставяне на социални услуги на територията на област Велико Търново. Управителите на институциите своевременно са информирани за резултатите от проведените изследвания, които са отрицателни. Изследванията продължават.
      За периода 15.05 – 22.05.2020 г. в разкрития в РЗИ – Велико Търново колцентър са постъпили (по обявените телефони и електронни пощи) общо 140 запитвания от граждани, организации и др., на които е отговорено във възможно най-кратък срок и 6 сигнала от граждани, проверени своевременно.

Източник: Вестник Борба

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!