BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Рамкиране на диамантен гоблен

вторник, 3 май, 2022, 10:24ч.

рамкиране на диамантен гоблен

Завършили сте вашия диамантен гоблен? Време е да поставите рамка, за да можете да го окачите на стената и да му се насладите.

Когато избирате рамка за него, вашият избор е като при избора на рамки за картини, но има някои важни различия, които трябва да се имат предвид.

В тази статия ще ви кажем какво трябва да знаете, когато създавате перфектната рамка за вашата диамантен гоблен

Какво представлява диамантеният гоблен?

Диамантени гоблени или гоблени от кристали са ново и популярно хоби, чиито произход е от Изтока. Днес в търговската мрежа се предлага голямо разнообразие от комплекти за изработка на диамантени гоблени, изработвани с технологията Diamond Dotz ®. Тя е нов процес на ръчно изработване, при който се създават дизайни с лепкава печатна повърхност на изображението с помощта на селекция от цветни мъниста с малки “диамантени” кристали. Чрез внимателно приложение това произвежда зашеметяващ, искрящ ефект, който е едновременно бърз и лесен за създаване у дома.

Избор на перфектната опция за рамкиране

Както при традиционното рамкиране на картини, има редица неща, които трябва да вземете предвид в процеса на рамкиране.

Рамки за гоблени

Това е лесната част, с изключение на мястото, където трябва да изберете измежду стотици опции за рамка. Повечето Diamond Dotz комплекти могат удобно да се комбинират с повечето рамки (за разлика от дълбоки платна или други подобни предмети).

Трите най-важни неща, които трябва да вземете предвид при избора на рамка, са:

  • избор на такава, която да допълва цвета и стила на вашата работа;
  • да се вземе предвид къде ще бъде окачена (стил и размер);
  • вашия личен вкус.

Матборд

Матбордът лесно може да бъде добавен към работата ви, но трябва да добавите  ватиране с вата или пух, за да създадете 3-D капитониран ефект. Ватирането изравнява неравна повърхност, която се среща в някои гоблени. При постигането на този капитониран ефект, не се препоръчва добавяне на матборд или стъкло. Без стъкло се постига 3-D ватирания ефект, но вътрешният ръб също ще се изтласка напред, защото няма стъкло, което да го държи на място.

В противен случай, ако добавяте стъкло, можете свободно да изберете цвят матборд, който да отговаря на модела ви.

Остъкляване

Чрез добавяне на стъкло или акрил, добавяте допълнителен слой защита срещу прах, пръстови отпечатъци и други. Както при повечето произведения на изкуството, можете да избирате от обикновено стъкло, неотразително стъкло, UV стъкло и музейно стъкло в зависимост от вида и нивото на защита, които са ви необходими.

Може да не добавяте стъкло, където искате текстурата на работата ви да “избяга” от рамката ви чрез включване на ефекта на 3-D ватирането. Това също е добро но без стъкло няма защита от наранявания и драскотини.

 

Как да рамкираме като професиналисти?

Първо, вашият диамантен гоблен е опънат върху лека дъска, закачена отстрани. При закачане използвайте неръждаеми щифтове, така че те да не ръждясват с времето и да са по-дълготрайни. Единственото изключение от метода на опъване е, когато натопим Diamond Dotz в лепило, подрязан до желания размер и го поставим върху здрава и устойчива основа.

Рамкиране с бродерия

Наслоете структурата с тъкани, за да се скрият и защитят щифтовете. За да гарантирате, че моделът ще бъде траен, не използвайте никакво лепило или двустранна лента.

След това добавете рамка по ваш избор с избраната стъклена опция, за да създадете стила, който да съответства на модела ви. Ще видите, че вашия гоблен започва да изглежда като с фото рамка.

И накрая, задната част на рамката трябва да бъде запечатана. Добавете закачалка, която да позволява гобленът да изглежда стилно, окачен на стената.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!