BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ПЪРВО ИЗДАНИЕ НА ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ „ФОЛКЛОРНИ ВЪЛНИ” ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В СОК „КАМЧИЯ”

q503-sportevents-

„Готови ли сте да ви залеят вълни от фолклор?”, това питат организаторите на първия фолклорен фестивал „Фолклорни вълни”, който ще се проведе от 21-ви до 29-ти август в СОК „Камчия”. Всяка вечер в амфитеатъра на комплекса ще се провеждат концерти, в които участие ще вземат любителски фолклорни групи от цяла България. Танцови, певчески състави и оркестри от Варна, Велико Търново, Лясковец, Кюстендил, Свиленград, София, Враца и Шабла ще се грижат за доброто настроение на гостите на фестивала. Всички концерти са с начален час 20:00 часа, като официалното откриване ще бъде на 22-ри август, а финалният гала концерт ще се проведе на 28.08. Концертите са с вход свободен, всеки желаещ може да ги посети, дори да не е почиващ в базата. Освен богатата концертна програма, организаторите са предвидили вечерни хоротеки, които също ще бъдат открити и безплатни за всички, които искат да се потопят в енергията  и пъстротата на българския фолклор.

„Много се вълнуваме от предстоящото събитие и вярваме, че емоциите, които ще предадем на всички гости на фестивала, ще бъдат незабравими. Отдавна замисляме този проект, търсехме и подходящо място, където да го осъществим, но след като погледът ни се спря в Камчия, усетихме, че тук ще се случат нещата точно по начина, който на нас ни се иска. И двамата сме перфекционисти в работата си и обръщаме внимание на всеки детайл. Вярваме, че заедно с нашите партньори от СОК „Камчия” ще поставим началото на една хубава фолклорна традиция.

Тази година фестивалът ще бъде национален, тъй като ситуацията с ограничителните мерки затруднява много гостуването на групи от чужбина, но амбициите ни са да утвърдим „Фолклорни вълни” като един от най-големите и популярни фестивали, които се провеждат на територията на България. Разбира се, знаем, че всяко начало е трудно и ни предстои много работа, за да се случи това. Но енергията, която имаме, желанието и зарядът в нас, ни дават увереност, че мечтата ни ще стане реалност!”, споделят организаторите на „Фолклорни вълни” Цвета Галунова и ръководителят на най-големия фолклорен клуб в Северна България „Плетеница” Николай Корчев.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!