BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първи по рода си курс за самозащита на журналисти започна в НВУ

20 журналисти от национални и регионални медии пристигнаха в Националния военен университет „Васил Левски“, за да се включат в първия по рода си курс за лична защита на репортери, които отразяват конфликти и различни кризисни ситуации.

Курсът е двудневен и е изключително с практическа насоченост, като целта е репортерите да получат базови техники за самозащита и оцеляване.

„Няма да ви учим как да си вършите работа, целта ни е да ви провокираме да погледнете вашата работа и през нашите очи – очите на военнослужещите. За тази цел, двата дни, в които сте тук, ще бъдат изпълнени със събития, които ще ви натоварят и това е умишлено. Искаме не само да видите нашия живот, а и да ви помогнем да знаете повече за това как да се пазите в една по-кризисна ситуация. Много ще бъда благодарен, ако споделите с нас ваши преживявания, когато сте отразявали такива събития, за да си бъдем взаимно полезни“, каза началникът на Националния военен университет „Васил Левски“ бригаден генерал Иван Маламов, който приветства журналистите.

Те ще получат повече информация за различните кризи и за видовете операции – мироопазващи, миротворчески и преговори. Ще имат и практически занятия за това какво трябва да бъде поведението им при опасности като обстрел, взрив или химическа атака, както и ако са част от конвой и т.нат.

Сн. НВУ

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!