BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Психолози ще подкрепят ранното детско развитие в яслите във Велико Търново

Yasla

Община Велико Търново прави нова стъпка в подкрепата на ранното детско и личностно развитие на малчуганите. В петте детски ясли ще бъдат назначени психолози, които ще подпомагат екипите в грижата за най-малките великотърновци. Друга от целите, които ще бъдат постигнати, е осигуряването на превенция и профилактика на психичното здраве от най-ранна възраст.

Осигуряването на психолог във всяка детска ясла ще даде възможност и за подкрепа на родителите чрез сътрудничество и консултации за познавателното, емоционалното, социалното и поведенческото развитие на малчуганите.

В петте детски ясли ще бъдат назначени и 18 детегледачи. Това ще повиши ефективността на работата и ще подобри условията за индивидуален подход в грижата за децата.

Като носител на приза „Приятел на детето“ Община Велико Търново продължава да реализира устойчива и последователна политика за пълноценното детско развитие. От 2012-а година в детските градини във Велико Търново също работят психолози, предстои назначаването и на логопеди.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!