BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Професорите Костадин Ангелов и Асен Балтов с ваксинационната кампания на терен във Великотърновско

7-1

Проф. Костадин Ангелов и проф. Асен Балтов провеждат реална ваксинационна кампания на терен. Така, както трябваше да правят Румен Радев и Стойчо Кацаров.

След разговорите с десетки великотърновци в кв. „Чолаковци“ вчера следобед, през днешния ден проф. Ангелов и проф. Балтов отговориха на още десетки поставени въпроси от жители на с. Раданово. Там здравните консултации бяха в кабинета на д-р Емил Енчев. Кампанията за насърчаване на ваксинацията обхвана и село Ресен.

Ето и част от мотивираните отговори, които лекарите дадоха на поставени от хората въпроси:

–          Ваксините са единственото средство срещу пандемията. Тяхната ефикасност е средно 93%. Какво значи това – от 100 човека с ваксина, само за 7 ваксината няма да ефикасна. Това е точно този минимален процент ваксинирани, които стигат до болница. Останалите 93% от хората са защитени от тежко протичане на заболяването, влизане в болница и смърт. Ваксините имат за цел не да ни излекуват, а да не умрем от Ковид-19.

–          Ваксините нямат нищо общо с алергиите.

–          Хора, прекарали тежко Ковид и с придружаващи заболявания задължително да се ваксинират.

–          Който е преболедувал Ковид-19, да се ваксинира, независимо от клетъчния имунитет. Проф. Асен Балтов е преболедувал, но се ваксинира и дори през септември си постави трета доза.

Жителите на селата Ресен и Раданово благодариха на проф. Ангелов и проф. Балтов за подробната и аргументирана информация. Те разкритикуваха сегашното управление за дезинформацията, липсата на дори минимална предвидимост и за откровено объркващите послания, които се изричат в публичното пространство.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!