BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Провали се плануваното разкриване на COVID зона за безплатни лекарства и прегледи в старата столица

САМО ДЕН СЛЕД КАТО ОТ ОБЛАСТНИЯ КРИЗИСЕН ЩАБ ЗА БОРБА С КОРОНАВИРУСА ЗАЯВИХА, ЧЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОТВАРЯ ВРАТИ ПЪРВАТА COVID ЗОНА за безплатни лекарства и прегледи, новината бе опровергана от управителката на Центъра за рехабилитация и спортна медицина д-р Румяна Съботинова. Шефката на звеното, в което по данни на РЗИ следва се помещава въпросна структура за консултации на лица със симптоми на инфекцията, бе категорична, че в сградата няма как да заработи такъв сектор.

„Не можем да съчетаваме нашите дейности по рехабилитация и спортна медицина с диагностика на пациенти с коронавирус. Няма как да разделим потока пациенти. Вярно е, че на втория етаж има нает кабинет от белодробната болница, но с мен не са водени разговори за разкриване на COVID зона“, увери д-р Съботинова.

Тя уточни, че в четвъртък сутринта е провела разговор с директора на РЗИ д-р Евгения Недева, с която са стигнали до заключение да се намери друга локация за сектора на безплатни COVID консултации и лекарства.

„Искам чрез страниците на вашата медия да информирам хората, които подозират, че са заразени, да не идват напразно до бившия спортен диспансер, защото няма да могат да получат необходимата медицинска помощ в това направление. Недоразумението в официалната информация вероятно е станало заради факта, че колегите от РЗИ са под голямо напрежение и търсят всякакви варианти, за да обособят така необходимата COVID зона“, подчерта управителката на общинското здравно заведение.

Така областта остава една от малкото у нас, в която няма звено за безплатни прегледи и предписване на медикаменти за домашно лечение на заразата.

Междувременно диагностицираните в региона, които на терапия вкъщи, не спират да се увеличават. Към четвъртък те вече са 845.

Галина ГЕОРГИЕВА

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!