BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Приемът на първокласници във Велико Търново стартира в навечерието на 24 май

167222584_3878726168854451_5335926676649616784_n

Кандидатстването отново ще е изцяло онлайн

За втора поредна година кандидатстването за прием в първи клас в училищата във Велико Търново и общината ще бъде изцяло онлайн – чрез централизирано електронно класиране. Системата ще бъде достъпна в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий и на българската просвета, азбука и писменост – 24 май. Отварянето й за подаване на документи и заявления за приемане ще е на 23 май /понеделник/ в 10,00 ч.

Близо 750 първокласници ще бъдат записани наесен в 9 общински училища. В електронната система е публикувана карта с прилежащите райони, за да бъдат максимално улеснени родителите в проверката кои училища са в тяхната зона на адресна регистрация. Посочени са и контакти на всяка от учебните институции.

Също за облекчаване на родителите, необходимите документи ще се набавят по служебен път – удостоверение за промени на постоянен адрес на детето, удостоверение за промени на настоящ адрес на детето, удостоверение за семейно положение.

Водещ критерий за прием в първи клас е близостта до училището – по постоянен или настоящ адрес на детето в района за обхват /който е по-благоприятен за родителя/. При регистрация на заявлението се прави автоматична проверка по този критерий.

Всеки първокласник може да бъде класиран само в едно училище, а последващото записване се прави на място в училището и съобразно сроковете, определени в Графика на дейностите за прием в първи клас.

Цялата необходима информация, заедно с Наредбата за приемане на ученици, сроковете за подаване на заявления, датите на класиранията и последващите записвания са публикувани в сайта на Община Велико Търново:

https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/obrazovanie/priem-v-prvi-klas-uchilisha/.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!