BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полски Тръмбеш затваря два главни пътя за 1 час в петък заради закриването на Районното полицейско управление

За 1 час от 10 до 11 часа преди обяд на 17 юни ще бъдат затворени два участъка край Масларево и Петко Каравелово в защита на Районното полицейско управление, което трябва да стане участък от началото на юли със заповед на вътрешния министър. Решението е от 14 юни на общинското ръководство на община Полски Тръмбеш по искане на местния инициативен комитет и след среща с кметовете от селата.

За един час недоволните жители на общината ще блокират движението в мирен протест на двата главни пътя I-3 Русе – София в района на кръстовището за Масларево и Вързулица и до главен път I-5 Свиленград- Русе в района на Петко Каравелово.

Над 300 души от всички села в общината ще излязат на митинга, сочи предварителната информация, за да подкрепят решението на Общинския съвет от 9 юни. Тогава на извънредна сесия бе гласувана декларация против заповедта за „реформа”, при която се закрива управлението на МВР и на неговото място остава участък с намален щат, различни функции и правомощия, което не е в рамките на политиката на една община като Полски Тръмбеш.

На 10 юни кметът на Полски Тръмбеш и неговите заместници участваха в протеста на община Стражица. На 17 юни паралелен протест за втори път ще има и в община Стражица, която заедно с Полски Тръмбеш не си дава районното полицейско управление.

Инициативният комитет в Полски Тръмбеш е уведомил за мирния протест кмета Чакъров, директора на Областно пътно управление Венцислав Ангелов и началника на полицията в Полски Тръмбеш главен инспектор Марин Маринов.

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!