BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От 9 февруари започва поетапно възстановяване на нормалната работа на уличното осветление

273662913_507504764065239_7933646793280480941_n

Даниел Панов заедно с колегите си от Националното сдружение на общините Донка Михайлова (кмет на Троян), Хасан Азис (кмет на Кърджали), Дончо Барбалов (зам-кмет на Столична община), Владимир Москов (кмет на Самоков) и Силвия Георгиева договориха допълнително подпомагане на общините за рекордните цени на тока.

“На съвместна среща с вицепремиера и министър на финансите Асен Василев и екипа му бяха набелязани следните мерки:

Като краткосрочно решение се обсъжда допълнителна финансова компенсация за общините до месец юли тази година. Само за ноември, декември и януари общините са платили 30 млн. лева повече за ток спрямо същия период на 2020-2021-а година, при това – с приспадане на съществуващите компенсации.

Правителството подготвя схема за сключване на дългосрочни договори за електроенергия за нуждите на държавната администрация и публичния сектор, до която ще имат достъп и желаещите общини. Това би позволило да бъдат избегнати търговските надценки.
Предстоят разговори с Министерството на енергетиката за компенсации и за общинските обекти – училища, детски градини, социални услуги и др., които се отопляват с природен газ.

Във Велико Търново от утре – 9 февруари, започва поетапното възстановяване на нормалната работа на уличното осветление. В целия град то ще се включва в 18:00 ч. вечер“, съобщи кметът Даниел Панов.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!