BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Огнян Стоянов: Читалищата са вечните будители на България

ognian_stoyanov_draganovo

“Книгите ни формират като личности. Няма по-ценен навик, който можем да възпитаме у децата си, от този да четат”. Така общинският съветник от Горна Оряховица Огнян Стоянов мотивира решението си да дари книги на 3 читалища в областта. Над 500 издания ще допълнят библиотеките в Народните читалища “Христо Козлев-1883” в Долна Оряховица,  “Съединение 1888” в село Драганово и “Иван Вазов-1893” в село Първомайци.

Сред подбраните от него книги има нови издания, подходящи за деца, книги от учебната програма, както и художествена литература за всички възрасти и интереси. Голяма част от книгите са на съвременни български автори. Особено внимание предизвика фототипното издание на “История Славянобългарска” на Паисий Хилендарски.

ognian_stoyanov_dolnaoriahovica

В село Първомайци Огнян Стоянов направи и оглед на нуждаещия се от спешен ремонт покрив на сградата на читалището. Пораженията от лошото му състояние се виждат  както в читалнята за възрастни, така и в детския отдел на библиотеката. Влагата и ронещия се таван вече заплашват и книжния фонд.

Огнян Стоянов, който в момента е кандидат за депутат в листата за “БСП за България” във Великотърновския избирателен район, подкрепи символичния протест на библиотекарите в България. В Деня на народните будители те излязоха пред читалищата в цялата страна, за да напомнят за мизерните бюджети, които им отпуска държавата.

За Огнян Стоянов можете да гласувате с преференция 108 в листата на “БСП за България” с номер 33 в бюлетината.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!