BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областна управа: Всяко едно инвестиционно намерение трябва да не вреди на здравето на хората

Областният управител Людмила Илиева и заместник областните управител Огнян Стоянов и Соня Будева проведоха среща с представители на инициативен комитет, който е против изграждането на завода за каменна вата с топлоцентрала за изгаряне на битови отпадъци край павликенското село Върбовка.

Представителите на комитета настояват за стриктно спазване на законодателството в областта на околната среда както от страна на компетентните органи, така и на всички страни по него. Те са притеснени за здравето на жителите на общината предвид големия капацитет на инсталацията за изгаряне на RDF гориво, както и от пропуски в Доклада по оценка за въздействие на околната среда, свързани с функциониране на инсталацията и управлението на отпадъчните потоци.
Областният управител сподели, че ще следи развитието на казуса и ще проведе последващи срещи с инициативния комитет. Тя акцентира на факта, че всяко едно инвестиционно намерение трябва да не вреди на здравето на хората.

От инициативния комитет подготвят обширна информационна кампания относно опасностите от такъв завод, както и подписка сред населението.

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!