BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Начални класове в СУ “Вела Благоева” тръгват присъствено от 16 ноември

20211104_100253

От 16 ноември 2021 г. общо 96 ученици от шест паралелки Iа, Iг, IIа, IIб, IIв и IIг. на СУ “Вела Благоева” ще учат присъствено в класните им стаи в сградата на училището. Останалите вкъщи деца ще бъдат обучавани предимно асинхронно.

“Учебните часове и дейности ще започнат по график от 08:00 часа. Необходимото време за тестване ще компенсираме чрез часовете на класа и факултативните часове “Татковина”. Тестовете са от вид, при който децата дават слюнчен секрет през пластмасова фунийка, прикрепена към контейнер.

За учениците, които ще бъдат обучавани присъствено в сградата и са записани в следобедна група, възстановяваме целодневната организация със закуска, обедно хранене и предаване на родителите в 17:30 за второкласниците и 17:40 за първокласниците.

15 ноември 2021 г. е учебен ден за всички ученици, но със заповед на министъра на образованието ще се провежда в електронна среда за училищата, в които има изборни секции. В СУ “Вела Благоева” са разположени 15 секции и всички наши ученици ще учат в Тиймс.
Подготвителната група няма да има занимания на 15 ноември”, съобщиха от училището.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!