BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Национално обединение на десницата: „Необходима е ясна стратегия за бъдещето“

сряда, 3 Ное., 2021, 16:52ч.

IMG_1043

Ние като десница искаме да дадем решение не само на актуалните проблеми, а и да търсим ясна стратегия за бъдещето, заяви във В. Търново кандидатът за президент Горан Благоев. „Държавният глава трябва да инициира дебати в обществото, както и референдуми. Призовавам всички кандидат-президенти: спрете популистки да лъжете хората. Настояваме и за закон за лустрацията, за да пресечем корените на българската олигархия“, заяви Горан Благоев. Според него е необходим и референдум за националния празник – дали той да бъде 3 март или далеч по-подходящия 22 септември.

„Не съм участвала досега в политиката, но приех, защото за година и половина видях как правилни медицински решения бяха съсипани от грешни политически решения. Политиците заложиха на това да разделят обществото. Ние сме за ваксинация като единствения възможен изход и призовахме другите кандидати да ни подкрепят. Малка част от тях го направиха, другите – не. Абсурдно е политически лидери да насаждат антиваксърство“, заяви кандидатът за вицепрезидент на Национално обединение на десницата д-р Ивелина Георгиева.

IMG_1042

Като народен представител от Велико Търново от 2009 до 2019 г. винаги съм защитавал местните регионални каузи, те не са една и две. Когато подкрепяш даден кмет, независимо от коя партия е, можеш да работиш за хората, заяви Цветан Цветанов – председател на „Републиканци за България“ и водач на листата за Велико Търново на Национално обединение на десницата. „Толкова кандидат-депутати има тук, а никой от тях не каза какви са проблемите и какво е направил досега. Съжалявам, че няма да има дебат, за да каже всеки какво смята да направи за В. Търново и областта“, добави Цветан Цветанов.

Политическото лидерство е не да капитализираш нечии страхове, а да изведеш страната от тази пандемия. В тази вампирска хватка между „статуквото“ ГЕРБ и ДПС и „промяната“ на Радев втора година се въртим в омагьосан кръг“, коментира председателят та КОД и бивш здравен министър д-р Петър Москов. Според него решението трябва да бъде политическо, големите политически лидери казват: „целта е тази, пътят е тежък и ще ни струва това и това“.

„Имаме прост план от две точки: силна, ясна и конкретна информационна кампания и ако убедим хората, от Нова година свобода, като хората да вземат своето информирано решение. Аз отказвам да живея в период до следващото затваряне и животът ми да бъде контролиран без всякаква цел“, заяви д-р Петър Москов, който сподели, че не повече от 50% от капацитета в болниците е зает и болничната система има достатъчен капацитет да поеме натоварванията.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!