BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Народна носия, бели маратонки и ферари във втората абитуриентска вечер във Велико Търново

Втората абитуриентска вечер във Велико Търново на празничния 24 май предложи много емоции на стотиците любопитни, дошли да се полюбуват на тоалети и на шоуто, което предлага дефилето по червения килим. А и преди него. Зрелостниците пристигаха пред Студентския стол с поршета, лимузини, дори с чайка и ферари, а един младеж избръмча с мотор. Най-необичайният транспорт на абитуриент тази вечер, но само за забавление, бе линейката. Група младежи, приятели на друг абитуриент, дошли да го изпратят, пуснаха сини димки и се прегърнаха в знак на вечна мъжка дружба.

Дълги и изящни рокли, някои тип принцеси, и много бели маратонки при момчетата, бяха акцентите в дрескода вечерта. Невиждано от много време насам, красиво момиче от Езикова гимназия се яви на абитуриентския си бал с народна носия.

Първи на червения килим излязоха възпитаниците на Професионалната гимназия по строителство архитектура и геодезия „Ангел Попов“. Те дефилираха пред събралите се стотици великотърновци в центъра на града. Отличничката на випуска е Йоана Иванова, която беше отличена от Община Велико Търново и с наградата „24 май“. Изключително атрактивна беше друга група от същото училище, но не от настоящи абитуриенти, а тези от Випуск 1972 г. Тя беше водена от бившият директор на училището инж. Марин Цонев, който завършва Строителния техникум точно преди 50 години. Снимка за спомен с неостаряващите бивши ученици си направи и кметът Даниел Панов.
След традиционната обща снимка за спомен на килима излязоха зрелостниците от Старопрестолната гимназия по икономика. Не по-малко атрактивни, със стилни рокли и костюми зрелостниците на училището не пропуснаха да преброят до 12. Отличникът на випуска тази година, само с шестици в дипломата, е Валерия Кьоркчиева. Тя получи лентата на Община Велико Търново и поздрави всички зрелостници .

„Благодаря на най-добрата класна г-жа Георгиева. Искам да пожелая на всички съученици да продължават да бъдат все така успешни и на добър час“, обърна се към всички Валерия.

Следващите зрелостници, които стъпиха на червения килим бяха тези от най-старата гимназия във Велико Търново, а именно Хуманитарна. Те бяха похвалени за успехите си през курса на обучение, за спечелените награди от национални конкурси и за издигането на училището. Отличник на випуска е Ива Георгиева, която преди няколко години написа първия си роман след спечелен конкурс. Тя също получи лента от кмета Даниел Панов и благодари на своите учители.
„Пожелавам на всички абитуриенти тази вечер да си изкарат незабравимо, защото ние от Хуманитарна гимназия ще запазим не само този ден, а и изминалите пет години. Много успехи занапред на всички“, бяха думите на Ива Георгиева.

С бурни аплодисменти през арката от балони преминаха и зрелостниците на СУ „Емилиян Станев“. Най-голямото училище във Велико Търново беше водено по червения килим от директора Кина Котларска. Кметът се ръкува с всички абитуриенти, а общата снимка запечата лицата на младите ученици, които поемат по своя житейски път.

Дефилето завършиха абитуриентите от Езикова гимназия. Те се оказаха и най-суетни, защото закъсняха с няколко минути за тържествения си миг. Това обаче не им попречи да демонстрират настроение и да преминат с красиви рокли и костюми. Най-много пълни отличници имаше именно от Езикова гимназия. За да получат своите ленти на сцената се качиха: Дарина Божилова, Маринела Люцканова, Теодора Иванова, Таня Мандрова, Есин Мехмедали, Елина Кънева, Теодора Андонова, Данаил Петков и Виктория Васкова. Абитуриентите от училището бяха и най-многобройни.

Още снимки вижте в Галерия Абитуриенти 2022
Михаил МИХАЛЕВ
Ана РАЙКОВСКА
Галина ГЕОРГИЕВА

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!