BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Напусна ни общественичката Надежда Козлева

IMG_1205 (1)


Завинаги днес ни напусна знакова за Велико Търново и цялата област общественичка. На 86 години своя земен път приключи Надежда Козлева. Тя е родена през 1934 година в Долна Оряховица. Роднина е на големия български поет и революционер Христо Козлев.

Целия си съзнателен живот отдава на обществената си дейност. Завършва педагогика в Софийски университет, дълги години е административен ръководител и партиен деец.

Работи като секретар в Градския комитет на комсомола в Горна Оряховица. Била е директор на Окръжния пионерския дом. От 1981-г. до 1987-ма година е заместник-председател на Окръжния народен съвет с ресор „Култура и образование“. Била е секретар на Общинския комитет на БКП, и член на Централния комитет на партията.Надежда Козлева е била и зам.-председател на Окръжния комитет на Отечествения фронт и председател на Окръжния съвет на Движението на българските жени.

Нейните близки и приятели я определят като стриктна в професията си, подредена и еродирана личност, изцяло отдадена на обществения живот. Нейна е заслугата за възстановяване на редица исторически и културни ценности.
Погребението ще бъде на 21-ви август, а всеки, който желае, може да я изпрати във вечния й път в Ритуалната зала на Гробищния парк в старата столица. Поклонението ще започне в 12.00 часа.

Искрени съболезнования на роднините и близките на починалата!

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!