BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мобилни екипи отново тръгват да ваксинират живущите в закътани селца във Великотърновско

ЕКИПИ ОТ ЦЕНТЪРА ЗА СПЕШНА ПОМОЩ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ПО КАРДИОЛОГИЯ ще посетят няколко малки населени места в областта, за да поставят ваксини срещу коронавирус на местното население. Медиците ще отидат в четвъртък на крака на желаещите да бъдат имунизирани в сухиндолските села Бяла река, Красно Градище и Коевци, а в петък в еленските – Майско, Буйновци, Ничовци, Беброво, Бялковци, Палици и Чакали. Целта на инициативата е да се улесни достъпът до защитните препарати за хората, които са трудноподвижни и попадат в най-рисковия контингент на инфекцията, а в същото време живеят в закътани селца.

Започва и ваксинирането на лица от фирми, чиито работодатели са заявили желание да бъдат обхванати от имунизация.

Всеки ден до 12 юни пък ще работят и официално обявените зелени коридори, в които приоритетно ще се инжектират защитни субстанции на хора на възраст над 60 години и такива с хронични заболявания.

До момента в региона са поставени 38 562 дози, а със завършен имунизационен цикъл са общо 17 103 лица.

Като затвърждаваща се положителна тенденция се забелязва спадът на заболеваемостта по нашите географски ширини. Заразените на 14-дневна база са 39,61 на 100 000 души население, което ни отрежда място в жълтата зона.

Хоспитализираните са едва 47 за цялата област, а в домашни условия се лекуват 123 души.

Галина ГЕОРГИЕВА

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!