BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Милен Михов: „Изваждането на Интермодалния терминал от плана за възстановяване ощетява Горна Оряховица и общината“

DSC_4826(1)

Решението на служебния кабинет да спре изграждането на Интермодалния терминал в Горна Оряховица беше една от основните теми, по която жителите на село Правда и околните населени места разговаряха с кандидата за президент на ВМРО – БНД доц. д-р Милен Михов, който е и водач на листата за Великотърновски регион. Домакин на срещата беше Николай Николов, който е роден в село Правда и е номер три в кандидатската листа на ВМРО-БНД.

„Интермодалният терминал трябваше да свърже трите вида транспорт – железопътен, въздушен и автомобилен. Освен това, проектът даваше шанс тук да бъдат изградени логистични центрове, които със сигурност щяха да дадат тласък за развитието на региона ни, затова за нас този въпрос е толкова важен и болезнен“, коментира Николай Николов.

„Категорично не приемам и решението на служебния кабинет да извади от Плана за възстановяване и устойчивост изграждането на Интермодалния терминал в Горна Оряховица. Πpoeĸтът бeше на cтoйнocт 25 млн. лв., средства, които щяха да влязат в района. Това показва за пореден път тревожно пренебрежение към Северна България и на нашия район, чието развитие през последните години страда поради лоши комуникации във всички направления“, категоричен е доц. Милен Михов.
Жителите на село Правда споделиха и притеснението си, че Горна Оряховица може да остане без железопътната си администрация. Тези ни съмнения се прокрадват след изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова, че няма логика Варна, която е Източната граница на Европа, врата между Изтока и Запада и е част от редица транспортни коридори, да не фигурира като поделение на картата на БДЖ-структурата, а да е подчинена на Горна Оряховица, признаха хората, които пожелаха да се срещнат с доц. Милен Михов и Николай Николов.

Участниците в срещата припомниха, че заради липсата на отношение от страна на предишния горнооряховски кмет, също представител на БСП, от Горна Оряховица към Варна „изтече“ управлението на енергоразпределение, а Русе взе управлението на „Раховец газ“. Тогава бяха закрити и почти всички поделения към Министерството на отбраната.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!