BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Междублоково пространство става паркинг с 66 места в град Павликени

228924891_586877772339926_3705887238144582501_n

Започна изграждането на нов паркинг с 66 места, две от които за хора с увреждания, в град Павликени. Символичната „първа копка” на благоустрояването и вертикалната планировка на вътрешно-квартално пространство между улиците „Съединение“ и „Цар Иван Асен II“ направиха кметът инж. Емануил Манолов, представителя на фирмата-изпълнител на строителната дейност инж. Тодор Хинков от „Пътища и мостове“ ООД и председателя на Общински съвет – Павликени Христо Кавалски.

Проектът предвижда изграждането на паркинг с асфалтова настилка с 66 места за паркиране, като две от тях ще бъдат за хора с увреждания. Оттичането на повърхностните води ще бъде обезпечено посредством изграждане на отводнителни шахти и канална мрежа, която ще се зауства в съществуващата градска канализационна мрежа в съседните улици. Предвидена за изпълнение е и хоризонтална улична маркировка с трайна бяла боя и стандартни светлоотразителни пътни знаци, монтирани на железни тръбни стойки, съгласно проекта. Предвижда се строителството на паркинга да приключи за три месеца.

Средствата за реализиране на обекта възлизат на 227 820 лева с ДДС и са осигурени изцяло от бюджета на Община Павликени.

Изграждането на паркинга в голяма степен ще реши проблема с недостига на паркоместа и ще подобри условията за живот на жителите на град Павликени. Новият паркинг ще облекчи условията за придвижване и по съседните улици.

За изпълнител на строително-монтажните дейности е избрана фирма „Пътища и мостове” ООД, гр. Провадия с управител Росен Колелиев. Строителен надзор на обекта ще осъществява фирма „Стройинвест-ВТ 1” ООД, гр. Велико Търново с управител инж. Димитър Йовков.
Авторския надзор по изпълнението на проекта ще осъществява фирма „Проект Плюс” ООД, гр. Велико Търново, с управител арх. Цветелин Радев.

Във връзка с организацията и изпълнението на строително-монтажните работи на обекта, Община Павликени се обръща с молба към живущите в района, в периода от 18 август до 15 ноември тази година да не паркират автомобилите си на и в близост до строителната площадка.
Церемонията завърши с изпълнение на децата от ДГ „Слънце“.

230147711_1276833869446681_3088551633267568353_n

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!