BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Медиатори тръгнаха из ромската общност в Павликенско

сряда, 25 Мар., 2020, 18:51ч.

ven

Образователните медиатори започват сред ромската общност разясняване на мерките за предпазване от коронавирус. Трима души работят по проекта „Социално-икономическа и образователна интеграция на уязвими групи в община Павликени“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”. Партньори по него са Център за междуетнически диалог и толерантност „АМАЛИПЕ”, СУ „Бачо Киро” Павликени и Общинско предприятие „БКД”.

Медиаторите Стефан Стефанов, Златко Георгиев и Никола Георгиев вече са обходили населените места, където са се срещнали с местните общности.

В с. Батак медиаторите са провели среща с кмета Зенко Маринов. Изготвени са информационни табла, а едно от тях е разположено в квартала с преобладаващо ромско население. Раздадени са и брошури.

В с. Стамболово са залепени информационни материали на видни места в центъра на селото и в магазините. Проведен е разговор с кмета Петър Петров и са раздадени брошури.

В калдарашката махала на град Павликени, на пътя за село Батак, са раздадени информационни материали и са проведени срещи с общността.

В Бяла черква са раздадени информационни материали и са проведени срещи с общността.

Образователните медиатори са надлежно инструктирани и са получили предпазни, защитни и дезинфекционни материали.

От днес здравният медиатор към Община Павликени Лидия Димитрова се включва в работата по превенция на епидемията от COVID-19. Предвид извънредното положение към обичайните задължения на медиатора се прибавя и работата на терен за превенция на разпространението на коронавируса. Тя разполага с печатни материали, в които на достъпен език е обяснено какво означава карантина, от кои държави трябва да бъдат карантинирани хората и какви мерки трябва да бъдат предприети. Преминала е и инструктаж за недопускане на заразяване при работата й на терен.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!