BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Да се обединим около ваксинацията

вторник, 26 окт., 2021, 17:38ч.

press-pic

„Призовавам партиите и служебното правителство да се обединим около необходимостта от ваксинация. Призовавам Радев и партийните лидери да дадат личен пример с имунизацията и да бъдем единни по тема ваксини. Ние от ГЕРБ вече дадохме пример“ – това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг, в който участваха лекарите проф. д-р Костадин Ангелов и проф. Асен Балтов. И двамата бяха в епицентъра на ковид-бурята, когато в света все още нямаше отговор на нито един от въпросите за Ковид-кризата. Макар двамата да бяха сред първите публично ваксинирали се в България, служебното правителство и лично Румен Радев при всеки удобен повод им приписват собствените си грешки.

По време на брифинга Бойко Борисов подчерта, че всички мерки са панически и с мисъл за изборите, които ще свършат на 14-и ноември. В настоящата ситуация обаче изборите вече нямат значение, нека служебният кабинет каже как да помогнем за овладяване на кризата и ще го направим, посочи лидерът на ГЕРБ.

„243 българи са починали в последните 24 часа. Днешният черен Димитровден е ужасно тъжен. Необходим е политически консенсус. Време е да се държим като държавници, а не като партийци. Във война сме, но не с Румен Радев, а с коронавируса, който всеки ден отнема живота на стотици българи. Румен Радев оглави „партиите на протеста” с вдигнат юмрук срещу COVID-мерките, сега всички те мълчат. Признайте си грешката и призовете хората да се ваксинират-няма по-ценно от човешкия живот!“, каза още Бойко Борисов.

Според бившия здравен министър и водач на листата на ГЕРБ за Велико Търново проф. Костадин Ангелов действията на Стойчо Кацаров са докарали бедствие в България. Днес той отново припомни, че с негови колеги от няколко месеца предупреждават за трагедията, която наблюдаваме, призовават за действия и решителност, каквито и досега няма от настоящите управляващи.

„Пропиляно бе лятото както за ваксинация, така също за подготовка на болниците, осигуряване на достатъчно медикаменти, за подготовка на училищата и образованието. Вместо това задействаме механизма за гражданска защита на ЕС, за да пращаме наши болни да се лекуват в чужбина. Срам и позор“, завърши проф. Костадин Ангелов.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!