BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Куп интересни прояви в Павликени за Празника на яйцето

IMG_4784

С куп интересни прояви в Павликени ще отбележат традиционния за града Празник на яйцето. Осмото издание на фестивала се завръща в пълния си блясък на 7 май в градския парк „Кирил Ракаров“. Очаква се, както и в предишни години, на него да присъстват над 3000 души, а за доброто им настроение ще се погрижат известни имена от родния шоу бизнес, съобщи кметът на Павликени инж. Емануил Манолов.

По традиция вечерта преди същинския фестивал Община Павликени организира концерта „Гергьовски рок“, с който ще бъде отбелязан и големият български празник, посветен на Св. Георги победоносец 6 май. На сцената ще излязат местните изпълнители от група „HIGH ENOUGH”, които ще подгреят публиката за големите звезди от „Б. Т. Р.“.

На 7 май Празникът на яйцето ще започне в 10,30 ч. Характерните за събитието акценти са запазени от организаторите. Ще се проведе кулинарен конкурс в 3 категории – ястия, предястия и десерти, с основен продукт яйца. В него може да участва всеки желаещ – групи от местните пенсионерски клубове, читалища, училища, както и граждани. През целия ден местният майстор-готвач Елена Божанова ще прави стотици омлети за гостите. Ще бъдат показани занаяти, свързани с яйцето, ще има много спортни игри за малки, големи и цели семейства. Предвидени са кътове за занимания за малчуганите.

На голямата сцена ще се изявят детски състави, самодейни фолклорни формации от община Павликени и съседни на нея общини, както и професионални музиканти, разказа градоначалникът. След фолклорната проява ще има изява на великотърновския спортен клуб „Зоки“, а в 19,30 ч., в следствие на почти единодушния избор на младите хора в града и общината на сцената ще излезе изпълнителят Атанас Колев. Събитието ще бъде още по-звездно и заради други участници в него. Водещ ще е актьорът Георги Низамов, познат като един от менторите на участниците в телевизионното предаване „Като две капки вода“. Председател на журито в кулинарния конкурс ще е готвачът Иван Звездев, който е част от проявата още от първото й издание.

На празника отново са поканени много занаятчии, които на специално обособени щандове ще представят своите изделия – вино, пчелни продукти, цветя от местни производители, дърворезба, сувенири, бижута, книги и др. Ще има и кътове за хранене.

Поради големия интерес празникът се отваря и към туристическите агенции, като много от тях са поканени да организират за свои клиенти еднодневни екскурзии до Павликени. Тези, които изберат техните услуги ще могат да посетят Античния керамичен център, зоопарка и градския музей в града.

Всички събития в рамките на двата празнични дни ще са безплатни за гражданите и гостите на Павликени. Преди вечерния концерт на 7 май ще бъде разиграна томбола с множество и разнообразни награди, най-голямата от тях ще е електрически скутер.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!