BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Костадин Костадинов дари 400 учебника по „Родинознание” на учениците от СУ „Вела Благоева”

четвъртък, 10 юни, 2021, 08:34ч.

page

Д-р Костадин Костадинов бе специален гост на патронния празник на СУ „Вела Благоева” – едно от най-големите училища в старата столица. Инициативата за поканата бе на директора Ангел Янчев, а причината за посещението на д-р Костадинов бе желанието му да дари 400 бройки от своя авторски учебник по родинознание за ученици от 1-ви до 4-ти клас, който той издава през 2016 г., огорчен от изопаченото представяне на фактите от българската история и отчасти невярната информация, която пише в учебниците на подрастващите. Пред стотиците деца и гости на празника д-р Костадинов сподели, че е бил провокиран от желанието неговите собствени деца да познават истинската история на България. “Учебникът ми по родинознание е по-различен с това, че показва историята на България такава, каквато е. Няма как в един учебник по история да не пише срещу кого е избухнало Априлското въстание и кой го е потушил, а между редовете да се чете,  че османско робство не е имало или че по време на османското владичество българските земи изживели “небивал икономически и културен разцвет””, споделя още Костадинов.

Интересът към учебника толкова бързо нараства, че той днес се е превърнал в най-четената българска книга, свалена над 500 000 пъти от личния блог на българския родолюбец. Разпространението ѝ е абсолютно безплатно, а единствената цел на Костадинов е децата да бъдат възпитавани в любов към Родината и да бъдат горди наследници на един древен народ. За да се случи това обаче малките българчета трябва да познават истинската история на България, каквато са я учили поколенията, родени преди Демокрацията, категоричен е авторът.

Изненада за всички гости бе и съвместното изпълнение на народната песен „Рила и Пирин тръгнали”, която д-р Костадин Костадинов изпълни съвместно с директора на СУ „Вела Благоева” Ангел Янчев. Интересната провокация от страна на домакина бе посрещната с бурни аплодисменти, а през цялото време децата слушаха в пълен захлас своя директор и специалния гост на празника.

Финален, впечатляващ и силен завършек на интересната среща бе многогласното възклицание на думите „Да живее България”, с които стотиците ученици на СУ „Вела Благоева изпратиха д-р Костадинов.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!