BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ковид центърът в Белодробната болница вече работи

Coronavirus positive

Във Великотърновска област вече работи изнесен кабинет за пациенти с потвърден тест за COVID-19 с леки и среднотежки симптоми. Разкритата извънболнична COVID зона е към МЦ”Диагноза и здраве” и се намира в сградата на Белодробната болница” Д-р Трейман” във Велико Търново на базата на сключен договор за съвместна дейност с лечебното заведение.

В центъра работят лекарите д-р Стела Денчева – пулмолог и специалист по вътрешни болести и д-р Драгош Методиев – началник на Отделението по гръдна хирургия в Университетската болница в Плевен и асистент в Катедра „Хирургия” към Медицинския университет в Плевен. Работата на кабинета е съгласувана с РЗИ и РЗОК, каза за БТА д-р Методиев.

Всеки работен ден от 16.00 до 18.00 часа кабинетът ще приема пациенти. На място ще се преценява тежеста на заболяването и ще се назначава терапия. Осигурени са апарати за измерване на кислородното насищане на белите дробове, по преценка на лекарите ще има възможност за рентгенова снимка и друг тип изследвания. При необходимост лекарите ще изписват и направления за хоспитализация.

Пациентите с леки или със средно тежки симптоми на коронавирус ще могат да получават безплатно един антибиотик от назначеното лечение, както е предвидено в плана на Здравното министерство.

Телефонът за записвания и връзката на пациентите с лекуващите ги лекари е 0899 177 266. В кабинета се приемат хора с доказан тест за COVID-19, които са вписани в Единния информационен регистър, уточни д-р Методиев.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!