BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Велико Търново и председател на НСРОБ Даниел Панов: Млади архитекти и строителни специалисти ще стажуват в общините

Млади архитекти и строителни специалисти ще могат да карат стажове и практики в общините. Това става възможно чрез дългосрочното партньорство между Националното сдружение на общините в България и Университета по архитектура, строителство и геодезия.
Председателят на Управителния съвет на НСОРБ  и кмет на Велико Търново Даниел Панов и ректорът на УАСГ проф. д-р инж. Иван Марков подписаха меморандум за сътрудничество. В работната среща участваха също изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева, членове на Управителния съвет и експерти.
„През следващите години предстои много по обем и динамика работа, а също и значими инвестиции в общините. Научните познания, експертизата и професионалният поглед на академичната общност, креативността на младите талантливи хора от УАСГ ще са полезни и нужни за стратегическото планиране, градското развитие, подобряване на средата в населените места, управлението във водния сектор и др. Споделих своите впечатления от работата си с различни екипи на Университета, които са участвали с анализи и изследвания при решаването на важни градоустройствени проблеми в Старата столица“, коментира Даниел Панов.

Веселина АНГЕЛОВА

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!