BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кандидат-депутати номинираха съвременни будители

понеделник, 1 Ное., 2021, 15:04ч.

buditeli03

“Те са сред нас – съграждани, колеги, учители, вдъхновители”, категорични са представителите на БСП

“Народните будители са историята на България. Народните будители са примерът. Те са тези, които ни вдъхновяват. От тях имаме нужда и днес”. Водени от тази идея шестима от кандидатите за народни предаставители в листата на “БСП за България” във Великотърновския избирателен район номинираха свои съвременници  – съграждани, преподаватели, колеги, за новите будители на България,

Според Иван Тодоров будител днес е Нели Николова. “Тя е педагог по душа, но училищната сграда е тясна за желанието ѝ да променя света и да дава шанс на деца от всички етноси, възрасти и населени места. Управлява десетки проекти, насочени към равния достъп до образование и развитие на лидерските качества на ученици и младежи, работи по индивидуални случаи на застрашени от отпадане деца”. Така Иван обяснява избора си на будител днес, в 2021 година. Самият той дълги години е служил като свещеник в гр. Златарица и Елена. Напуска църквата след близо 30 г. служба, за да бъде полезен на хората по време на пандемията. Сега работи като здравен медиатор в Община Велико Търново.  Иван Тодоров е с номер 115 в листата на “БСП за България” за вота на 14-и ноември.

В специалното видео, което кандидатите на БСП разпостраниха в социалните мрежи за празника, свой будител посочи и д-р Грета Данкова, която е на 12-о място в листата. “Моят будител днес е проф. Емил Паскалев – началник на Клиника по нефрология и трансплантология към Александровска болница. Дарил надежда и живот на хиляди пациенти с уникалния си принос към процеса на трансплантации в България”, казва тя.

“Моят будител днес е младият еленчанин Александър Христов, поет,  доктор по българска литература в Търновския университет”, твърди 30-годишният представител на община Елена в листата – Петър Димитров (с номер 109 в бюлетината).

buditeli01

За проф. Севдалина Димитрова (с номер 105 в листата, представител на АБВ) будител е Ваня Димитрова – доцент и преподавател в НВУ „Васил Левски“. “Човек с голямо сърце, вдъхновител за стотици млади хора, доброволец и благодетел”, обяснява проф. Димитрова. Номиниратата от нея Ваня Димитрова е организатор на хакатон по случай Деня на Земята. Участва в екипа на ТИНУЗАВЪР – образователна платформа по роботика и електроника. Част е и от екипа на културно пространство ТАМ.  Активен доброволец и координатор на доброволчески клуб „Заедно успяваме“.

buditeli02

За Огнян Стоянов, който представлява община Горна Оряховица в листата на БСП, будители днес са основателите на Училище по изкуства и занаяти  с. Русаля. Тяхна мисия е да осигуряват безплатно образование, възпитание и грижа за даровити деца от социално слаби семейства.

“България се събужда ужасно бавно, но слънцето вече е изгряло… Ще се става!” С тази мисъл на своя учител и будител водачът на листата Явор Божанков номинира Кристиян Таков –  български юрист и университетски преподавател, доцент по гражданско, семейно и търговско право в Юридическите факултети на Софийския и на Великотърновския университети.

“Защото и днес има непримирими българи.  Хора с мисия, които даряват надежда. Българи с големи сърца. Строители на бъдещето”, завършват кандидат-депутатите на БСП и питат: А кой е твоят съвременен будител ?

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!