BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Как значително да повишите онлайн продажбите си за няколко месеца

вторник, 26 окт., 2021, 17:36ч.

Как значително да повишите онлайн продажбите си за няколко месеца

Независимо дали става дума за големи и наложили се на пазара онлайн бизнеси, или пък за малки и току-що стартиращи бизнеси – продажбите стоят в основата на успеха.

Ако и вие сте собственик на онлайн бизнес и изпитвате затруднение да постигнете повече конверсии, не се тревожете. В следващите редове ви споделяме няколко важни стъпки, които ще ви помогнат да повишите вашите продажби само за няколко месеца, след като сте приключили първоначалната изработка на сайт. Ето как:

  1. Инвестирайте в SEO оптимизация

SEO оптимизиранията е изключително важен инструмент, който може да направи вашия онлайн магазин и продуктите, които предлагате, по-видими за вашите клиенти. Днес голяма част от потребителите търсят продуктите, от които се нуждаят онлайн, и вероятността да ги закупят от сайт, който се появява на челна позиция в търсачката, е голям. Затова и много бизнеси  вече са осъзнали необходимостта от SEO оптимизация и работят усилено, за да постигат все по-високи резултати.

Трябва да имате предвид, SEO оптимизацията не е еднократно действие, а процес, който изисква известно време, за да донесе видими резултати. С правилната стратегия и добри специалисти обаче може да постигнете значителни успехи!

  1. Отделете бюджет за маркетинг

 Да си мислите, че да пуснете сайт или да си направите страница в някоя социална мрежа, е достатъчно условие, за да си осигурите продажби, е повече от наивно. Днес конкуренцията за вниманието на потребителите в интернет е повече от ожесточена. Затова е от ключово значение да имате ясна маркетингова стратегия, както и да отделите бюджет за маркетинг в социалните мрежи.

Платформите за реклама като Facebook,  Instagram, Google Ads стават все по-усъвършенствани. Въпреки това, за да постигате голям брой продажби с добра възвръщаемост на инвестицията, трябва добре да ги познавате. Ако не разполагате с тези значние, добре е да се доверите на маркетинг агенция или специалисти, които да оптимизират кампаниите ви и да управляват бюджета ви.

  1. Проучете конкуренцията си

Вашите конкуренти продават добре, а вие не? На какво се дължи това? За да откриете отговора на този въпрос, проучете ги по-добре. Анализът на конкурентите ви ще ви помогне да откриете добри практики и стратегии, които конкурентите онлайн магазини използват, за да привлекат клиентите. Помислете кои от тях и по какъв начин може да приложите за вашия бизнес.

  1. Поискайте обратна връзка от клиентите си

Ако се чудите защо не реализирате достатъчно продажби, никой не знае по-добре отговора от вашите клиенти. Добра практика е да искате обратна връзка, защото клиентите могат да споделят проблеми, върху които е нужно да поработите – бавен сайт, липса на наличност или объркана доставка.

Има много начини по които бихте могли да поискате обратна връзка – като им изпратите имейл, свържете се с тях по телефона или дори ги стимулирате под формата на игра с награди и отстъпки да оставят отзив.

  1. Заложете на качеството и количеството само ще се увеличи

След като сте идентифицирали проблемите, потърсете ефективни начини да се справите с тях. Когато предлагате услуги с отлично качество, продажбите ви няма как да не се увеличат!

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!