BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Какви са тенденциите при сключването на застраховки

pexels-photo-7821913

Пандемията се отрази на всички нива, включително и в сферата на различните видове полици за защита на имущество и здраве

Ако се окаже, че след няколко месеца наистина сме затворили страницата на пандемията, всички ще си отдъхнат облекчени и сякаш животът ще може да продължи по старому… Истината обаче е, че появата на коронавируса промени тотално всичко: начина ни на работа, отношенията, социалното общуване, бизнеса, мотивите на хората да застраховат себе си и имуществото си и какво ли още не.

Затова не е никак случайно, че услугите на професионалните застрахователни брокери стават все по-популярни, а българите търсят различни защити, като промяната в нагласите към тях е доста отчетлива, споделят експерти в сферата.

Напоследък по-засилен е интересът към застраховките „Живот“. Актуална се явява и Covid застраховката. С нея могат да бъдат покрити разходи за лечение, ако се наложат такива извън сумите по здравна каса, както и обезщетения при нетрудоспособност за подпомагане на засегнатите от това заболяване. При попълването на въпросниците е важно да сте в добро здравословно състояние. Неваксинираните не са ограничени и нямат забрана за сключването на такава застраховка.

За пътуващите също има варианти, но в отделни видове застраховки, които покриват евентуални загуби от несъстояла се екскурзия или за лечение в чужбина, предвид опасността от заразяване с вируса.

„Отмяна на пътуване“ е много препоръчителна в момента, защото събитията са динамични. Ако сте направили резервация, купили сте самолетен билет, но в последния момент се окаже, че не може да летите, защото сте болен, Вие ще може да покриете стойността по инвестираните плащания.

В тази ситуация може да изпаднете и при сценария, в който се наложи по-рано да се върнете в България, ако е настъпила нова мярка, въведена от местните власти в съответната избрана страна. Тогава ще компенсирате разходите за пътуването наобратно, както и за неизползваната част от почивката или екскурзията.

Обикновено тестът за Covid не се включва в застраховката при пътуване, но ако туроператорът предложи оферта съвместно с компания от бранша, може и да се сдобиете поне с отстъпка.

Запалените планинари вече имат създадени навици и предпочитат да се застраховат. Зимните спортове носят своите опасности, което означава, че при една спасителна акция в сурови условия, Вие ще имате гаранция за оказване на първа помощ и транспорт до медицинско заведение, както и последващ престой или лечение в него.

За тези полици цената е нищожна, буквално символична от по няколко лева за броени дни, което не се отразява пагубно на бюджета и туристите все по-често изявяват готовност да ги сключат, когато тръгнат на ски или сноуборд.

Ако вече си задавате правилните въпроси и търсите доверен партньор – посетете Crediport.bg.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!