BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Инж. Николай Банков, “Кроношпан”: За година преработихме 1500 тона стари мебели, влагаме 30 млн. в нови екологични съоръжения

448550928_414919781527362_2570063859028168967_n

„Преработваме отпадъчна дървесина и стари мебели, на които даваме нов живот в продуктите, които произвеждаме. Благодарение на сътрудничеството ни с Община Велико Търново успяхме в последната една година да оползотворим повече от 1500 тона стари мебели, като с това предотвратихме нерегламентираното им депониране “, каза управителят на „Кроношпан България“ инж. Николай Банков. По думите му компанията е успяла да ги преработи и вложи в производството на стоите продукти.

“3а тази инициатива трябва да работим активно, защото всички ние искаме България да е по-чиста и да живеем впо-добра околна среда. Целта ни е да рециклираме колкото може повече, за да пестим природните ресурси и да пазим нашата гора. По отношение на екологията в последната година успяхме да изградим различни съоръжения, които помагат да се сведе до минимум въздействието върху околната среда в посока намаляване на шум, прах и миризми и подобряване ефективността.

Стартираме нов екологичен проект за над 30 милиона, като целта ни е да инвестираме в нови, още по-ефективни и модерни технологии, които ще помогнат в бъдеще „Кроношпан“ да бъде екологосъобразен, да отговаря на всички изисквания и да е с минимален отпечатък върху околната среда. Обследваме най-новите и иновативни технологии, тъй като искаме да вземем правилните решения и да намерим това, което може да ни помогне още повече да подобрим комфорта на хората в и около завода. В процес на избор на оборудване сме, като това включва комплекс от мерки с достатъчно голям потенциал. Нека да се обединим за устойчиво развитие и със съвместни усилия да постигнем още повече, така че да развиваме не само региона, но и България”, обобщи още инж. Николай Банков.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!