BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ИБ на БСП във Велико Търново излезе с позиция в подкрепа на Радев

четвъртък, 18 Ное., 2021, 09:21ч.

49701144_2244668142264128_8516692351492554752_o

Изпълнителното бюро на БСП във Велико Търново прие позиция в подкрепа на кандидат президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова. В нея се посочва, че великотърновските социалисти са първите в страната, които са подкрепили на общинска конференция Радев, при това още през януари. В позицията се казва още, че при последния цикъл събрания на основните партийни организации Радев и Йотова са били единствена номинация в цялата община.

Ето и цялата позиция:

ПОЗИЦИЯ

Ние, членовете на ИБ на БСП – Велико Търново, за пореден път заявяваме категорична подкрепа за президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова. С това припомняме на всички, че бяхме първата общинска организация в страната, която подкрепи президента на конференция през януари тази година.

Издигнахме Румен Радев официално и през септември, като в основните партийни организации Радев и Йотова бяха единствена номинация!

Всичко това е ясен знак, че редовите социалисти и симпатизанти дават висока оценка за първия мандат на нашата президентска двойка. Затова днес повече от всякога ние сме длъжни да ги подкрепим не само с думи, а с реално гласуване на балотажа.

В противен случай ще дадем път на задкулисието, което завладя нашата държава през 10-годишното управление на ГЕРБ и техния корумпиран модел, налаган с репресии и страх.  Единствено Радев и Йотова категорично се опълчиха на паралелната държава, в която Борисов, Цветанов, Гешев и компания превърнаха нашата Родина.

Призоваваме всички другари и симпатизанти, които през последните дни атакуват Радев и Йотова, да се замислят и да осъзнаят, че по този начин наливат вода в мелницата на политическите ни опоненти. Нека вътрешнопартийните страсти да бъдат прекратени до балотажа и всеки истински социалист да подкрепи издигнатата с решение на НС на БСП кандидат президентска двойка.

Нека припомним, че всеки, който работи открито и публично срещу официалната кандидатура на БСП, би следвало да се третира като отстъпник от партията и близък до върхушката на ГЕРБ.  И не би следвало повече да се счита за член на БСП, както е записано и в Устава на нашата партия.

Силно сме обезпокоени и от липсата на категорична подкрепа от председателя на БСП  към президента Румен Радев в публичните  изказвания няколко дни преди балотажа.

Президентът ясно заяви, че няма да предаде левите хора в България. Нека не го предаваме и ние!

ИБ на БСП

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!