BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За какво може да ни е полезен Калкулатор за гуми?

понеделник, 10 ян., 2022, 20:07ч.

калкулатор за гуми

При избора на гуми, често се налага да използваме инструменти, предназначени за избор на точния размер и вид гуми. Т.нар. калкулатори за гуми ни помагат когато трябва да сменим размера на гумите или когато трябва да намерим точния размер на гумите и джантите за нашия автомобил/джип или бус. Ето няколко калкулатора за гуми от Supergumi.BG, които ще ви помогнат при избор на гуми и джанти:

  1. Калкулатор за гуми при смяна на размер – сравнение на характеристиките на два различни размера.

Производителите на автомобили постоянно разшириряват своята гама модели и формати на автомобилите – компактни, лимузини, кросоувъри, джипове, SUV и други. На дизайна на автомобила и сигурността се обръща все повече внимание, а от там и как стоят му стоят джантите и гумите, като не се прави компромис със сигурността и устойчивостта. Нестандартните размери са все по-разпространени и по правило са на по-висока цена и не всички производители ги поддържат. Потребителите търсят алтернативни, по-стандартни размери гуми с цел по-добър избор и по-ниска цена. Калкулаторът ще ви помогне при сравнение на 2 размера гуми, като изчисли разликите и ще даде препоръка дали е допустима замяната.

  1. Калкулатор от американски размери към европейски/световни размери

Американският пазар на автомобили се различава от европейския по предлаганите модели, двигатели и задвижвания и често е предпочитан източник за покупка на автомобил и най-вече джипове. В България се внасят не малко американски автомобили и често се търсят гуми, които по-трудно се намират. Съществена разлика между двата пазара е и оразмеряването на гумите, които са съответно

Американски размер: 31/10.5 R16 – Първото число е цялата височина на гумата в инчове,

второ число е ширината на гумата в инчове, Буква “R” е означение за радиална гума, третото число е диаметърът на джантата в инчове, наричан в практиката и “цолаж”.

Европейски размер: 275/70 R16 – Първото число е широчината на гумата в милиметри, второто число е съотношение на ширината към височината на борда на гумата – проценти (в случая 70% от 275 мм), буква “R” е означение за радиална гума, третото число е диаметърът на джантата в инчове, наричан в практиката и “цолаж”.

С този калкулатор може да откриете кореспондиращи размери на стандартния за автомобила размер, даден от производителя в американската мерна система за гуми и така да потърсите и размер на гуми, подходящи за вашия автомобил на произведени за европейския пазар.

  1. Търсене на гуми по марка, модел, година, двигател и др.

Много от по-незапознатите потребители не знаят какви гуми да поръчат и особено, ако смятат да минават на друг цолаж или да избират нови джанти, те са неуверени и не знаят откъде да стартират своя избор. За щастие в сайта Supergumi.BG може да намерите и още един инструмент за намиране на препоръчаните от производителя размери на гуми и джанти спрямо модела, годината на производство и модификацията на автомобила. Необходимо е само да въведете данните на автомобила, след което ще получите информация за гумите и джантите, които са подходящи, както и директно да потърсите продукти с конкретните характеристики.

  1. Търсене на гуми “спорт пакет”

Има марки и модели автомобили проектирани с различни гуми отпред и отзад. Това се прави за постигане на устойчивост и в същото време на маневреност на автомобила. В повечето случаи предните гуми са по-тесни, а задните по-широки. Въпреки това е силно препоръчително да се поставят еднакви по марка и модел гуми навсякъде. За да откриете лесно такива гуми може да използвате търсачка за предни и задни гуми спорт пакет.

Въпреки помощта на тези инструменти, ако имате притеснения или колебания, винаги може да попитате в официалното представителство на марката, в доверения Ви сервиз за гуми или специалистите от екипа на Supergumi.BG.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!