BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Занимания за сръчни пръсти ще бъдат показани тази събота в Етнографския музей в Долна Оряховица

В предстоящата „Семейна събота” на 21 август музейните специалисти са подготвили нови интересни занимания в двора на Етнографски музей Долна Оряховица. Специални гости ще бъдат майсторите Маргарита Бонева, нейната ученичка Кремена Димитрова (калоферска дантела) и Иван Маринов (българска шевица). Всеки от тях е подготвил интересно предизвикателство за сръчните пръсти на любознателните посетители.

В творческите ателиета ще бъдат представени интересни техники на плетене и апликиране, бродирането като изкуство и символите в българската шевица. Малки и големи посетители ще имат възможност да опитат с ръцете си създаването на накити и декорации – от старинните занаяти като везба и дантеларство до по-съвременните творения, като правене на герданчета, цветчета, зелени „крокодилчета“ и др. Най-старателните участници ще могат да си изработят специални „гривни на приятелството“, които да запазят като сувенир от съботното приключение.

На 21 август работното време на Етнографски музей Долна Оряховица за всички желаещи да участват в „Семейна събота” е от 10 до 16 часа. Билетът за едно семейство е 4 лева независимо от броя на членовете и тяхната възраст. Входната такса дава възможност на посетителите да участват в работните ателиета и в игрите, да разгледат постоянната експозиция на музея и да се запознаят с историята на град Долна Оряховица и етнографското богатство на региона.

При провеждане на инициативите организаторите ще съблюдават противоепидемичните мерки.

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!