BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Зам.-лидерът на ДПС Йордан Цонев влиза в парламента от Великотърновския регион

26-годишната шахматистка Цвета Галунова е най-младият депутат и единствената жена от областта в Народното събрание

Осемте депутати от IV МИР – Велико Търново, са вече официално утвърдени и както се очакваше, вторият в листата на ДПС – Йордан Цонев, влиза в парламента от старопрестолния град. Зам.-председателят на движението е избрал да бъде депутат от Велико Търново вместо от Пазарджик, където беше водач. Първият в листата на ДПС в IV Великотърновски избирателен район Делян Пеевски е предпочел да е народен представител от другия си район – Благоевград. Заради тези пренареждания младежкият лидер Мастън Мастънов няма да може да повтори мандата си, който спечели на 4 април.

В останалите листи няма изненади. Водачът на ГЕРБ – СДС проф. Костадин Ангелов за трети път избира да представлява Великотърновска област и да освободи място във Варна, където също водеше листа. Вторият мандат на коалицията с преференции е за Димитър Николов.

Проф. Андрей Чорбанов, който води листата на „Има такъв народ”, също за трети път влиза от София и дава път на втория – областния лидер на партията Момчил Иванов, който отново тази година става народен представител.

Парламентарен дебют прави Цвета Галунова, която е най-младият депутат от региона и е от „Възраждане”. Тя беше втора в листата, но водачката адвокат Елена Гунчева реши да представлява родния си Пловдив. 26-годишната шахматистка е единствената жена сред осемте избраници на Великотърновска област.

От БСП влиза водачът на листата Явор Божанков. Победителите в изборите „Продължаваме промяната” ще са представени от двама местни кандидати, заемащи първите две места в листите – архитект Йордан Терзийски и нотариус Милен Матеев.

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!