BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Журналистът Мирослав Дечев направи дарение за деца в неравностойно положение във В. Търново

269720432_10227926570813302_6366345015213771430_n

Великотърновският журналист Мирослав Дечев зарадва 13 децата от Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания I и II на ул. „Цветарска” 14 в Старата столица с подаръци за Коледа. Лакомставата и коледните играчки, Мирослав осигурил след едномесечна благотворителна кампания. Средствата били събрани от продажбата на специален календар за 2022 г. Мирослав Дечев заснел специална фотосесия в края на месец октомври. Автор на снимките е известният великотърновски фотограф Алкин Озкан. Локациите не са избрани случайно, търсен е ефектът от красотата на есента. За фотосесията Мирослав и екипът му сменят три сета. Локациите са две, в селце близко до Килифаревския манастир в Стара планина. Целта на снимките е била отпечатването на календар за 2022 година. Работата по постера е поверена на местна рекламна агенция – ДизАрт. Точно на 4-ти ноември, когато Миро е Рожденик излиза и първият лимитиран тираж на гланцирания, суперлуксозен еднолистов календар, чиято цена е 10 лв. Приятели от близо и далеч веднага прегръщат инициативата на Миро и си поръчват календара му.

“Изненадах, се, че толкова много хора от страната и чужбина, решиха да се включат в кампанията ми! Благодаря им!”, споделя журналистът. Събраните средстава от продажбата на печатното издание Мирослав определил за благотворителност за деца в неравностойно положение. С подкрепата на Община Велико Търново и най-вече на директора на Социалната дирекция в кметската администрация Росица Димитрова, инициативата е доведена до край и 13 деца от двата центъра настаняване от семеен тип за деца без увреждания I и II на ул. „Цветарска” 14 получиха първите си подаръци за Коледните празници.

269772127_10227926570853303_4916285891752789113_n

С парите от продажбата на календара, телевизионният водещ закупил коледни сладки, коледни играчки и лакомства, с които да зарадва малчуганите и тийнейджърите. Дарението приема г-жа Станка Тодорова – управител на Центъра. Това не е първата благотворителна инициатива на Мирослав Дечев.

Припомняме, че като съсобственик на мазазин за дрехи телевизионния водещ направи две дарения на Дома за стари хора „Венета Ботева” през 2016-та година и през 2019-та година, по-късно същата година закупи спортни пособия – кростренажьор за трениращите борба деца в Спортен клуб по борба „Етър-Виктори 2011”. Малко преди Коледа на същата година заедно със съпругата си дариха храни, детски пюрета, перилни препарати, дезинфектанти и дрехи на нуждаещите се деца от Нови хан. „Обичам да помагам, не ми тежи да отделям от средставата си за подобни каузи”, споделя Мирослав. „Какво по-хубаво от това да зарадваш някого, с макар и мил жест, без това да изисква излишни усилия”, разказва още телевизионният журналист.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!