BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Еленчани на среща с депутати: „Държавата е глуха и сляпа за малките общини като Елена“

Държавата стана глуха и сляпа за малките общини като Елена след овластяването на партиите на промяната. Това заявиха жители на възрожденския град пред народните представители от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов и Димитър Николов. В Елена те проведоха поредната си за Великотърновска област приемна за граждани и се срещнаха с кмета на общината Дилян Млъзев и екипа му.

Втора година вече се отлага продължаването на основния ремонт на пътя между Поликраище, Лясковец и Елена, стана ясно по време на срещата. Трасето е основна връзка и със старопрестолния град. Над 30 км от шосето бяха цялостно рехабилитирани през 2020 година по време на правителството на ГЕРБ. Осигурени бяха средства и за останалите 12 км – от разклона за Златарица до Елена. Въпреки финансирането и избрания изпълнител заради политиката на чегъртане бе пропуснат целият активен строителен сезон на 2021 година. Няма никаква яснота дали тази отсечка ще бъде завършена и през настоящата година. ГЕРБ не делеше общините на малки и големи, нито на партии – отпускаха се средства за инфраструктура. Сега всичко замря, коментираха хората.

Докато транспортният министър бленува за вино във влаковете, продължава да няма решение за подкрепа за обществения транспорт до отдалечени и слабонаселени райони. Това поставя цели общини под риск да останат без превози. Спряха и компенсациите за транспортните оператори заради пандемията, каквито имаше по времето на вашето управление, казаха още местните.

Друг пример за бездействие на държавата е увреждането на общинската пътна мрежа при дърводобива. Държавните горски стопанства сключват процедури, не уведомяват местната власт и камиони, тежащи десетки тонове, разбиват четвъртокласната мрежа.

ГЕРБ бе подложена на ужасяващи репресии от МВР. И ако силовото министерство оставаше сляпо за хартийките с финикийски знаци при други партии, симпатизантите на ГЕРБ бяха преследвани само защото носят брошури. Нормално ли е да те преследват заради политически убеждения в една европейска държава, възмутиха се хората.

Когато не можеш да се справиш с кризите – здравна, икономическа, социална, когато инфлацията и безработицата растат и цели предприятия затварят, когато нямаш ясна позиция за войната в Украйна, тогава на преден план излиза Бойко Рашков с целия арсенал от комунистически и тоталитарни прийоми, посочиха проф. Костадин Ангелов и Димитър Николов. Двамата обаче бяха категорични, че ГЕРБ-СДС ще продължи да дава решения в името на българските граждани. Те се ангажираха да помогнат на местната власт да избере най-подходящата форма за възстановяване на общинската болница в следващите месеци.

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!