BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Д-р Юлия Тонкова: „Време е да спрем да бъдем подчинени на Брюксел, Москва или Вашингтон и да защитим националните си интереси“

петък, 5 Ное., 2021, 17:16ч.

2 Юлия Тонкова

Общопрактикуващ лекар, специалист по обща медицина и детски болести, с квалификации по здравен мениджмънт, здравна просвета и хомеопатия е д-р Юлия Тонкова – втора в кандидатската листа за народни представители на ВМРО – Българско национално движение. Тя е семейна, има пораснал вече син и две внучки, едната вече е четвърти курс медицина, другата е ученичка в 5 клас в Американския колеж „Аркус“. Д-р Тонкова е общински съветник,заместник председател на Общински съвет и председател на Женската организация на ВМРО.

„Честността и директността, свободата да имаш мнение и да го изразяваш без страх – това е, което ме привлече във ВМРО. Аз сама избрах да стана член на организацията и не съжалявам. Партнирам си с хора, които са с чисти помисли и  нямат пасивни кариерни очаквания от членството си в партията . Нашата цел като партия и съмишленици е да бъдем полезни до колкото е възможно. Защото коефициентът на полезност на всяка партия се изразява в това до колко хората оценяват направеното за тях. Както в това какви са възможностите на партията, а възможностите на ВМРО не са толкова големи“, казва д-р Тонкова и припомня, че като коалиционен партньор на управляващите, воеводите са успели да извоюват определени социални привилегии за децата, за пенсионерите и за военнослужещите в Българската армия, без това да е отчетено като заслуга на партията.

„И понеже съм председател на Женската организация, за мен е важна каузата да бъдем полезни на жените и децата. Бих искала да направим така, че българската майка да иска да ражда деца и да бъде спокойна, че ще може да ги отгледа. Ще има възможност да изживее майчинството си и ще се върне на работа, съхранила квалификацията си“, споделя д-р Тонкова.

След това повежда разговор към най-повтарящата се тема през последните близо две години – Ковид 19. „Създалата се пандемична обстановка поставя пред нас извънредни изисквания. Промени са начинът на живот на хората и мисленето им. Хората се страхуват, а страхуващи се хора се управляват най-лесно, особено, когато се страхуват за живота си. Всеки път, когато налагаме ковид мерки, ние увеличаваме смъртността на хронично болните хора, защото достъпът им до здравна помощ при спешни състояния, не е ефективен. Сега идва грип и той няма да ни подмине. Има национална програма за поставяне на противогрипни ваксини и населението над 65 г. е добре да бъде ваксинирано. Ето това аз възнамерявам да отстоявам. Ако общината ни наистина е толкова социална, ваксинирането на възрастните хора в старческите домове в общината и на хората, които работят в обществената сфера, трябва да е приоритет. Стига обаче те да го желаят. Нищо не бива да се прави срещу волята на хората. Дали те са осъзнали потребността да се ваксинират, или не са – това зависи от много фактори: информираност, здравна грамотност и мотивация. Агресията отблъсква“, казва д-р Тонкова, която има повече от 2000 пациенти.

Другата кауза на ВМРО, която д-р Юлия Тонкова е приела със сърцето си, е идеята за нормалността. „Нормалността е качество и то започва още в семейството. Затова първо там е нужно да съхраним тази нормалност, за която така активно говорим напоследък. Обаче нормалността в семейството означава то да се състои от мъж, жена и деца. На нито един психично болен не му е разрешено да осинови дете, защото той е вън от нормалността. По каква причина трябва да разрешим на еднополови  двойки да осиновяват деца и да се фиксират като семейна единица. Семейството в исторически план е тази ценност, която съхранява националните обичаи и нрави. Затова ВМРО ще предложи 21 ноември да бъде издигнат като празник на българското семейство“, допълва д-р Тонкова. И признава, че е изключително впечатлена  от начина, по който лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е коментирал поругаването на българските гробища в Северна Македония. „Ето така се отстояват българските интереси в международен аспект. Мисля че е крайно време да спрем да бъдем подчинени на Брюксел, Москва или Вашингтон, а да бъдем подчинени на националния си интерес и да си го защитим“, категорична е д-р Тонкова.

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!