BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Д-р Станислава Стоянова присъства на тържествено заседание по повод 30-годишнината на катедра „Търговски бизнес“ в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов

Зам.-кметът на община Свищов д-р Станислава Стоянова присъства на тържествено заседание по повод 30-годишнината на катедра „Търговски бизнес“ и откриване на кръгла маса на тема „Търговията – научно знание и бизнес реалност“. Научният форум бе част от мероприятията посветени на 30-годишншната на факултет „Производствен и търговски бизнес“ и 85-годишнината на СА „Димитър А. Ценов“ – Свищов. Събитието се състоя в заседателна зала „Ректорат“ на Академията и в него присъствено и онлайн взеха участие десетки гости от страната и чужбина.

Събитието бе открито от ръководителя на катедра „Търговски бизнес“  доц. д-р Теодора Филипова, която направи ретроспекция на впечатляващата 30-годишна история на катедрата и засвидетелства внимание към колегите си, проявили всеотдайност и висок професионализъм в работата си през годините.

От името на кмета на Свищов и общинското ръководство д-р Стоянова поднесе поздравителен адрес, засвидетелстващ добрите партньорски взаимоотношения между висшето учебно заведение и Общината. В своето слово тя подчерта, че 30 години са достатъчно дълъг период за отстояване на трудности и научаване на уроците на времето, и за утвърждаване на стабилност и доверие, с които се ползва днес катедра „Търговски бизнес“. „В съвременната бизнес среда, обучението на висококвалифицирани кадри в управлението на търговските дейности е особено важно, с оглед динамично развиващите се процеси, за които са нужни подготвени и конкурентноспособни кадри. За наша радост, в Стопанска академия „Димитър А. Ценов“  се обучават едни от най-добрите кадри в сектора, благодарение именно на преподавателите в катедрата, на техните ежедневни усилия и постоянното обновяване на учебните програми.“, каза още тя.

Като бивш ръководител на катедрата, през периода 2007 – 2011 година, ректорът на Стопанска академия проф. Марияна Божинова сподели своето особено вълнение от събитието и подчерта, че през годините на своето съществуване катедрата без съмнение е доказала своя съществен и значим принос за обогатяване и разширяване на портфолиото от специалности в Академията, създавайки възможности за подготовката на висококвалифицирани кадри, за организацията и управлението на търговските дейности на бизнес субектите и публичния сектор. В края на своето слово тя връчи почетния знак на Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ на доц. д-р Теодора Филипова, с пожелания за бъдещо развитие и много професионални успехи на катедрата.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!